Sprijin pentru cercetările arheologice de la Steierdorf: „Obiectele găsite în peșterile din zonă vor fi expuse în cadrul Centrului Cultural Muzeistic”

În cadrul celei mai recente întruniri a aleșilor locali din Anina, toți politicienii s-au pus de acord să vină în sprijinul unui proiect de mare importanță pentru comunitate, în special pentru generațiile tinere. Până la sfârșitul lunii, orașul va fi gazda câtorva oameni de știință angrenați în proiectul de cercetare arheologică de la Steierdorf – peștera „La Hoţu”, obiectele artizanale descoperite aici, vechi de mii de ani, urmând să fie expuse în cadrul unui Centru Cultural Muzeistic.

„Sunt patru membri care vin și sapă aici în fiecare an. Datorită proiectului pe care îl avem împreună, noi asigurându-le cazarea, munca lor – descoperirile făcute în aceste peșteri – va putea fi expusă în cadrul Centrului Cultural Muzeistic pe care urmează să îl deschidem undeva în luna august.”, a explicat primarul Gheorghe Românu.

expresb 1000x100

Șeful administrației publice locale este de părere că eforturile tuturor celor implicați va avea nenumărate beneficii atât pentru locuitorii orașului pe care-i conduce, cât mai ales pentru promovarea zonei pe segmentul turistic:

„Tot datorită acestor oameni a fost găsit și acel Ion, vechi de 4.000 de ani. De asemenea, s-au găsit tot felul de obiecte artizanale de 4.500 de ani Î.e.n. Cum orașul nostru este relativ nou, construit în 1773, atunci când găsești obiecte vechi de mii de ani, îți dai seama că pe aceste locuri, chiar dacă nu era așezarea înființată, au trăit niște oameni. Este absolut vital ca generațiile tinere să-și cunoască istoria. În plus, acest lucru reprezintă oportunitatea ideală de a ne face cunoscuți în fața vizitatorilor care ne vor călca pragul.”, a adăugat edilul-șef.

1000 x 200 gif