„Toamna bobocilor” în varianta Bozovici

Vă mai amintiți de filmul românesc „Toamna bobocilor”, cu Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru, Maria Ploae, Emil Hossu și Dumitru Furdui în rolurile de gospodari ai satului românesc de dinainte de 1989, respectiv tineri absolvenți de facultate repartizați la sate? La ceva în genul acesta s-a gândit și primarul din comuna Bozovici, Adrian Stoicu.

În urmă cu mai bine de 13 ani, clădirea dispensarului uman din comună a fost mistuită de un incendiu ale cărui cauze nu se cunosc prea bine nici astăzi. La scurt timp după ce și-a început primul mandat de primar, Adrian Stoicu s-a hotărât să reabiliteze imobilul pentru a-l reda comunității. Până în toamnă, lucrul acesta se va și întâmpla.

„Documentația privind reabilitarea imobilului a fost făcută pe PNDL. E adevărat, lucrările durează de câțiva ani bună, însă până la urmă am reușit să-l aducem la stadiul pe care ni l-am dorit. În plus, am și mansardat imobilul, ceea ce face ca pe lângă cele trei cabinete medicale de la parter să apară și două apartamente în cazul în care vor veni medici în comună. Măcar atât să putem face și noi pentru ei, să le oferim cazarea. Este vorba de apartamente cu cameră, bucătărie, living și baie.”, ne-a mărturisit primarul comunei Bozovici.

Investiția, în valoare de peste 700.000 de lei, a fost contractată inițial prin PNDL 1, iar apoi, din cauza problemelor apărute legate de derularea acestul program guvernamental, a fost finanțată din fonduri ale PNDL 2. Partea de contribuție a Primăriei Bozovici se ridică undeva la 180.000 de lei.

„Acum se lucrează la fațade, finisări interioare și sper ca în două luni, două luni și ceva, lucrările să fie terminate. Condiții sunt, acum totul depinde de constructor.”, ne-a mai spus Adrian Stoicu.