Primarul comunei Berlişte merge mai departe pentru încă un mandat

Câștigător al alegerilor locale din 2016, edilul-șef Nicolae Orăvicean este convins că mai are multe de făcut pentru a scoate comunitatea pe care actualmente o conduce din marasmul în care a găsit-o în urmă cu patru ani. Din acest punct de vedere, dar și datorită proiectelor aflate în derulare, primarul liberal e gata să țină piept contracandidaților săi care se vor angrena în bătălia electorală din acest an, primarul fiind convins că un singur mandat nu este suficient pentru materializarea tuturor celor propuse.

„Într-o perioadă nu eram hotărât să candidez și asta nu din cauza reușitelor sau nereușitelor mele, nu, ci din cauza dezamăgirii, întrucât nu am știut, când m-am înhămat, că este atâta inerție la nivelul instituțiilor județene și centrale. Adică să te duci de zece ori după o hârtie, când îți trebuie ceva, apoi afli că îți mai trebuie încă zece hârtii în spatele uneia singure, ba că trebuia să scrii cu pastă albastră și tu ai scris cu cea neagră… Deci, foarte multe. Nu mai vorbim de proiectele pe fonduri europene. Foarte multă birocrație și foarte multe exigențe. Este greu. De aceea, mulți primari abdică. Când aud, spre exemplu, de fonduri europene, mai bine zic: «Domnule, nu-l mai fac decât să mă duc și să-mi mănânc nervii». Dar, până la urmă, eu am zis că dacă am demarat atâtea proiecte, nu mă înec ca cineva la mal și le duc la bun sfârșit. Așadar, merg mai departe pentru încă un mandat.”, a declarat Nicolae Orăvicean în cadrul unui interviu pentru expressdebanat.ro.

Mai mult decât atât, șeful administrației publice locale din Berliște a dat de înțeles că și dacă i s-ar propune să lase primăria pentru un fotoliu cald la București, acesta nu ar alege să-și părăsească comunitatea, nu însă din cauza fricii că nu s-ar descurca în vreun minister, ci pentru că nu-i place să înceapă zece lucruri deodată, fără să ducă măcar câteva dintre acestea la finalitate: „Nu plec pentru că am făcut multe sacrificii. Am renunțat la concedii și vreau să-mi ajut comunitatea. Nu sunt omul care să înceapă zece lucruri și să nu termine niciunul. Nu sunt omul care mă perind de colo-colo”.