Sportul minţii începe să prindă contur la Moldova Nouă

Săptămâna aceasta, urbea condusă de Adrian Torma a fost gazda primei ediții a campionatului orășenesc de șah, lucru care deschide noi orizonturi pentru tinerii din întreaga zonă a Clisurii Dunării.

La inițiativa președintelui Asociației Județene de Șah Caraş-Severin, Mihai Bolintiș, 15 copii din Moldova Nouă, cu vârste cuprinse între 9-18 ani, și-au arătat măiestria pe tabla de șah, ieri, 11 decembrie, în cadrul primei ediții a competiției sportului minții din orașul de la Dunăre, Asociația Pensionarilor Moldova Nouă fiind cea care a avut grijă să le ofere competitorilor suportul logistic pentru desfășurarea campionatului.

Observând bucuria și entuziasmul pe chipurile tinerilor, primarul Adrian Torma, în urma discuțiilor cu președintele Bolintiș, a luat hotărârea de a încheia un protocol de colaborare, astfel încât, în orașul pe care-l conduce, să fie înființată, cât mai curând, o secție de șah activă, secție destinată atât juniorilor, cât și adulților.

leader board 728 x 90 px

„Mi-am arătat deschiderea în a susține bugetul necesar pentru începerea activității noului club, cu speranța că vom trimite iubitorii acestui joc minunat al minții în competiții județene, naționale și, de ce nu, internaționale. Este o nouă activitate sportivă pe care doresc să menținem activă”, a precizat edilul, în cadrul unei postări, pe pagina sa de socializare.