Sportul are viitor la Moldova Nouă! După fotbal și baschet, urmează tenisul de câmp?

Orașul Moldova Nouă a fost vizitat de legende ale fotbalului românesc, scopul principal fiind acela de a oferi modele tinerilor din localitate, după cum spunea primarul Adrian Torma în urmă cu câteva luni. Se pare însă că și alte sporturi își fac loc în peisajul din Moldova Nouă.

Legende ale fotbalului românesc, printre cale Helmuth Duckadam, Dorinel Munteanu, Miodrag Belodedici sau Luci Dobre au vizitat orașul din Clisură. Primarul Adrian Torma spune că, „pentru a promova sportul și aici în speță fotbalul, avem nevoie și de modele”. Acum însă lucrurile au evoluat, iar orașul din Clisura Dunării are și un club de baschet, „Lupii Dunării”. Acesta a fost inaugurat la mijlocul lunii noiembrie, fiind înființat de antrenorul Miodrag Miloievici.

CITEȘTE ȘI: De ce vin legendele fotbalului românesc la Moldova Nouă?

„Sunt bucuros că au fost prezenți foarte multi copii împreună cu părinții lor, semn că M9 este o comunitate dornică de nou și de implicare. Pe această cale vreau să-l felicit pe domnul Miloievici Miodrag pentru inițiativă și să îl asigur pe el, dar și pe tinerii baschetbaliști, de toată susținerea Primăriei atât financiară, cât și logistică. La anul vreau să reparăm și terenul de baschet din curtea școlii, așa cum l-am reparat pe cel de fotbal, dar ține iar de bugetele pe care le primim de la nivel național”, spune primarul Adrian Torma, și el practicant al sportului în urmă cu ceva ani.

1000x100 casa brutarului

Miodrag Miloievici ne-a declarat că până acum s-au înscris circa 30 de copii, fete și băieți, cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, așa că a făcut 3 grupe. Antrenamentele se desfășoară miercuri și sâmbătă, dar după 1 decembrie se ia în calcul sporirea zilelor de antrenament. „Este destul de greu, pentru că trebuie să mă ocup de fiecare copil în parte, până învață fiecare mișcările de bază. Plus că deocamdată avem doar două panouri, deși ne-ar trebui măcar 6. Fac tot posibilul ca această asociație non-profit să crească și vedem cum facem rost și de un mijloc de transport”, spune Miodrag Miloievici. „Județul Caraș-Severin nu are o istorie în baschet, așa că, de ce nu, poate reușim să facem chiar performanță”, ne-a mai spus antrenorul clubului de baschet „Lupii Dunării”.

Copiii care doresc să se înscrie în clubul nou înființat pot lua legătura cu Miodrag Miloievici la numărul de telefon 0765 953 740.

Se pare însă că administrația locală are planuri mai ample în ceea ce privește sportul. Așa că, după fotbal și baschet, se încearcă și promovarea tenisului de câmp. „Caut soluții și pentru a dezvolta tenisul de câmp. Avem acele două terenuri de tenis, o altă nebunie a oamenilor politici. Dacă sunt la ciolan, fac, dacă nu, încurcă. Am vorbit cu cel care deține cele două terenuri de tenis, nu a arătat un interes în a discuta cu Primăria. Căutăm noi o soluție de a dezvolta și tenisul de câmp pentru că eu zic că merită”, mărturisește primarul Torma.