Personalități marcante din istoria României și nu numai, comemorate la Moldova Nouă

La Moldova Nouă s-a dat startul unei serii de acțiuni comemorative dedicate personalităților marcante din România și nu numai. Cu sprijinul profesorilor de specialitate, elevii vor afla detalii despre oameni care au făcut istorie în domenii diverse. Prima lecție deschisă a fost despre Petre Ispirescu, de la a cărui moarte s-au împlinit, în 27 noiembrie, 130 de ani.

În fiecare lună, în funcție de calendarul evenimentelor, Casa de Cultură din Moldova Nouă va fi gazda unor întâlniri menite să sublinieze activitatea și importanța unor personalități marcante. Acțiunile se adresează, în principal, elevilor de la școlile din Moldova Nouă, dar poate participa orice persoană interesată să descopere viața subiecților aleși.

Prima acțiune din seria comemorativă a avut loc luni, 27 noiembrie, atunci când s-au împlinit 130 de ani de la decesul lui Petre Ispirescu, unul dintre cei mai mari culegători de basme populare românești. Acțiunea a fost realizată în colaborare cu prof. Maria Albu și prof. Lidia Cîrpian, care au participat cu elevii clasei a III-a și a V-a de la Liceul Teologic Baptist Reșița – secția Moldova Nouă.

1000x100 casa brutarului

„Ne-am reamintit cu ocazia aceasta de basmele lui Petre Ispirescu, elevii le-au povestit și au realizat proiecte și despre viața autorului, iar la final am vizionat o poveste cu mult tâlc, la care elevii prezenți s-au angajat să reflecteze mai mult”, spune Dorin Tismănariu, directorul Casei de Cultură.

Următoare acțiune de acest gen va avea loc luni, 4 decembrie, atunci când se împlinesc 30 de ani de la decesul lui Constantin Noica.