Revoltă în rândul medicilor de familie din Caraș-Severin! „Când vom primi vaccin antigripal?” [VIDEO]

untitled design set 970x90 px

Medicii de familie din Caraș-Severin s-au săturat de modul în care este gestionată problema vaccinurilor în România. Deși temperaturile au scăzut semnificativ și suntem în plin sezon al virozelor, în cabinetele medicilor de familie nu există nicio doză de vaccin antigripal!

Medicii de familie cărășeni s-au întâlnit astăzi pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă, una dintre cele mai arzătoare fiind vaccinarea împotriva gripei. La întrunire au participat și prefectul județului, Matei Lupu, și directorul Direcției de Sănătate Publică, Miloș Dănilă. În urmă cu o lună, în Caraș-Severin au ajuns 247 de doze de vaccin, însă niciuna pentru medicii de familie. „Aceste doze de vaccin vor fi îndreptate, pentru început, către personalul medico-sanitar din secțiile de Terapie Intensivă și Neonatologie ale spitalelor, personalul medico-sanitar care activează în serviciul de ambulanță și face parte din echipajele de intervenție. Pentru celelalte categorii, vaccinul va fi asigurat cu ocazia primirii următoarelor tranșe”, declarau reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin la finalul lunii octombrie.

De atunci… pauză. Deși temperaturile au coborât deja sub pragul înghețului, medicii de familie nu pot administra vaccinul antigripal, pentru că el nu există în sertarele cabinetelor.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Când vom primi vaccin antigripal și cât?”, a fost întrebarea adresată în plen de Daniel Popovici, vicepreședintele Colegiului Medicilor Caraș-Severin. Dr. Mircea Borcău a răspuns, din partea DSP, că nici în decembrie nu e târziu, iar directorul Miloş Dănilă a încercat să atenueze neajunsul, subliniind că județul Caraş-Severin va fi în topul județelor ca număr de doze ce vor fi primite raportat la numărul de locuitori. Mai contează că suntem la final de noiembrie şi vaccinurile nu au sosit?

YouTube video

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/