Cod galben de ninsori în Caraş-Severin

explo 1000x200

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ninsori, valabilă joi pentru zonele de munte. Avertizarea are în vedere şi judeţul Caraş-Severin.

Joi, 30 noiembrie, între orele 06.00 şi 22.00, va fi în vigoare un cod galben de ninsoare la munte. „În judeţul Caraş-Severin şi în zona de munte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Sibiu, Alba şi Hunedoara vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi la rafală 70…80 km/h, iar pe creste, 90 km/h. La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită”, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie.

„La munte vântul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depăşi 60…65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitaţiile vor fi mixte şi se va forma polei. Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat şi pe litoral, de până la 60…70 km/h. În Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei şi local în Transilvania va ploua, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp, iar pe spaţii restrânse se va semnala polei”, spun meteorologii, potrivit Mediafax.