Spitalul din Moldova Nouă, pregătit pentru scenariul COVID-19

Fiecare unitate medicală din Caraș-Severin și nu numai a primit instrucțiuni clare atât în privința preîntâmpinării pericolului generat de noul coronavirus (2019 nCov), cât și referitor la modul de gestionare a lucrurilor vizavi de cazurile suspecte. Este și situația spitalului din Moldova Nouă, unde măsurile cu caracter preventiv au fost sporite, mai ales după confirmarea primului caz de coronavirus în judeţ.

În ideea de a ține situația sub control, o primă măsură luată în calcul a fost limitarea accesului în spital a aparținătorilor. Astfel, vizitarea pacienților este permisă doar membrilor familiei, în intervalul orar 16.00-18.00. Totodată, dacă rudele persoanelor internate se confruntă cu viroze sezoniere, indicat ar fi ca acestea să evite vizitarea pacienților.

De asemenea, persoanelor care asigură paza unității medicale le-a fost transmis să nu permită accesul în spital, în afara orelor de vizită stabilite. În plus, fiecare secție dispune de mănuși, măști și dezinfectanți, totul pentru a ține temutul virus la distanță.

Mai mult decât atât, în cazul în care un pacient se prezintă cu simptome respiratorii și este venit dintr-o zonă unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, acesta va fi imediat izolat, datoria medicului de gardă sau a medicului care-l consultă constând în anunțarea cazului suspect, prin Serviciul 112, înștiințarea reprezentanților DSP, accesul în unitatea spitalicească urmând a fi restricționat. Dacă în urma testării, rezultatul se dovedește unul pozitiv, persoana va fi transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. În caz contrar, aceasta poate fi spitalizată pentru boala pe care o are de fapt, a dat de înțeles purtătorul de cuvânt al Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, Claudia Andraș.