Măsuri de precauție la Moldova Nouă! Ce decizii ia Primăria?

După confirmarea primului caz de coronavirus în Caraș-Severin, primarul Torma face apel către toţii locuitorii din Moldova Nouă, chiar dacă oraşul este relativ mic, să dea dovadă de spirit civic și să colaboreze pentru a ține departe virusul ucigaș de urbea pe care o conduce.

„Trebuie să ținem cont de hotărârile de la nivelul Guvernului și pe acelea să le aplicăm în totalitate. Suntem hotărâți să venim și noi cu măsuri complementare. Deocamdată, am luat legătura cu mediul privat și cu șefii deconcentratelor pentru a fi preventivi în tot ceea ce facem, în mișcarea personalului, în tot ceea ce ține de dezinfectarea spațiilor publice. Așteptăm și astăzi să vedem ce decizii își asumă Comitetul Național pentru Situații de Urgență și dacă ne vin informații suplimentare de la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Mâine am programat o întâlnire cu toți șefii deconcentratelor și cu reprezentanții instituțiilor din mediul privat, asta pentru ca împreună să luăm decizii suplimentare, dacă acestea se impun, la nivel local”, a explicat Adrian Torma pentru expressdebanat.ro.

În ciuda faptului că, la nivel de oraș, momentan, situația nu este alarmantă, șeful administrației publice locale de la Dunăre ia în calcul inclusiv scenariul în care lucrurile pot căpăta o altă turnură, mai gravă, acesta anunțând posibilitatea anulării manifestărilor cultural-artistice: Nedeile din Boșneag, Moldova Veche și Măcești, edilul punând pe primul loc sănătatea oamenilor și siguranța comunității.

„Moldova Nouă este un orășel relativ mic și întâlnirile cu un număr foarte mare de persoane sunt oarecum rare și în această perioadă nici nu avem astfel de evenimente. Dar, pe viitor, ne așteaptă Nedeile, iar, dacă la nivel național, această epidemie de coronavirus se va extinde, cu siguranță, vom lua decizii care, poate, nu vor fi pe placul comunității, dar vor genera siguranță la nivel de comunitate, interesul nostru fiind acela de a proteja Moldova Nouă în eventuale cazuri de coronavirus”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

De asemenea, cu ocazia participării la evenimentul 8 Martie, alături de vârstnicii celor două asociații de pensionari de pe raza orașului, primarul le-a transmis oamenilor să aibă mare grijă vizavi de problematica COVID-19, întrucât persoanele de vârsta a treia reprezintă categoria cea mai vulnerabilă în fața temutului virus: „Am participat la întâlnirile cu pensionarii, cu ocazia zilei de 8 Martie și le-am transmis și dumnealor mesajul de a se proteja, să iasă din casă doar dacă e nevoie și în anumite momente, interacționarea cu ceilalți cetățeni sau membrii ai familiei, care au fost plecați, să fie mai limitată și mai protejată pentru că ei sunt categoria de persoane extrem de vulnerabilă și există mari șanse ca acolo să avem situații mai neplăcute”.

„Deocamdată suntem în standby, în prevenție. Colegii de la S.V.S.U. , I.S.U. , domnul secretar, domnul viceprimar și cu mine suntem 24/24 h atenți la orice tip de informație apare pe mass-media la nivel de comunitate și, în orice moment, suntem dispuși să luăm decizii mai dure. Deocamdată, faptul că suntem într-o zonă oarecum izolată și transportul de persoane e relativ micuț, acest lucru ne protejează în acest moment”, a mai dat de înțeles primarul orașului din Clisura Dunării.

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/