Spitalul din Caransebeş, renovat cu idei! De la dreapta la stânga-mprejur!

Organizația PSD Caransebeș propune accesarea de credite bancare şi de fonduri europene pentru dezvoltarea Spitalului Municipal de Urgență din municipiu, nu doar să se prelungească agonia acestuia prin donații, așa cum a gândit primarul Felix Borcean un proiect alături de Episcopia Caransebeș.

Potrivit liderului grupului PSD din Consiliul Local Caransebeș, Florin Bogdea, implicarea administrației ar putea fi mai serioasă prin accesarea unui credit bancar pentru reparații și modernizare.

„Mă gândesc că ar fi momentul să ne implicăm efectiv în modernizarea spitalului din Caransebeş, întrucât prin acțiuni de strângere de fonduri gen «dați un leu pentru spital» nu vom reuși să vindecăm boala, ci doar să amelioram situația. Dar dacă vorbim de o reabilitare serioasă a spitalului, atunci trebuie făcută o intervenție radicală, iar pentru acest lucru propun contractarea unui credit de Primăria Caransebeș și realizarea unui proiect european de anvergură. Aceasta să fie investiția prioritară a noastră, a Consiliului Local”, a declarat consilierul social-democrat Florin Bogdea.

Acesta nu se sperie de sumele imense care ar costa administrația publică locală. „Chiar dacă suma este destul de mare, cred că prin investiția în sănătate vom rămâne în istoria orașului drept Consiliul Local care a reabilitat spitalul din Caransebeş, iar cei care vor veni după noi cu siguranță ne vor mulțumi. Haideți să facem din spital o prioritate a noastră, a cetățenilor din Caransebeş și să rezolvăm problema prin contractarea acestui credit și a fondurilor europene, fără să mai cerem la nesfârșit mila cuiva. Noi, consilierii PSD ,vom vota acest credit, iar partea de proiect european revine Primăriei prin compartimentele care le are la dispoziție sau prin contractarea unei firme specializate în proiecte europene care să faciliteze realizarea investiției”, spune Bogdea. Acesta mai menționează că membrii PSD din Consiliul Local sunt extrem de hotărâți în a determina conducerea Primăriei să realizeze acest demers al lor, mai ales că au observat preocuparea primarului pentru spital și o dorință de a mișca ceva în acest sens.

„De la reorganizarea spitalului până la reabilitarea lui, totul este posibil. Ar fi bine ca aici să lăsăm deoparte politicul și interesul nostru, al tuturor, să primeze. Sănătatea este lucrul cel mai important. Iar în ce privește funcția de director al spitalului, aceasta trebuie ocupată de un om competent, ales pe criterii profesionale clare, nu pe sprijin politic. Politica poate veni ca un hobby, nu ca o validare a reușitei, cel puțin nu pe acest post de mare responsabilitate”, a încheiat consilierul PSD Florin Bogdea, care a mai dorit să menționeze că pe planul al doilea ca investiție se află școlile: „Următoarea prioritate pentru oraș ar trebui să fie școlile. Cred că într-un mediu sănătos cu oameni educați putem mișca municipiul de pe Timiș și Sebeș“.

CITEŞTE ŞI: Primarul Borcean, episcopul Lucian și Dumnezeu cu mila la Spitalul Municipal Caransebeș