Primarul Borcean, episcopul Lucian și Dumnezeu cu mila la Spitalul Municipal Caransebeș

Numirea Mihaelei Popovici la șefia unității spitalicești din Caransebeș nu a fost suficientă pentru rezolvarea problemelor financiare, astfel că toate speranțele se pun acum în slujitorii Domnului!

La o discuție cu PS Lucian, episcop al Caransebeșului, am ajuns la concluzia că ar fi bine să organizăm o întâlnire cu primarii din zona deservită de Spitalul Municipal Caransebeș, asta însemnând o arie destul de largă, mai bine de o treime din suprafața județului, dar și cu reprezentanții comunităților ortodoxe din aceste localități”, a dezvăluit Felix Borcean, primarul orașului de pe Timiș și Sebeș.

S-au stabilit deja locul și data întâlnirii: Caransebeș, 15 martie. Scopul ei este de a găsi o soluție în ceea ce privește finanțarea din partea comunităților locale respective a spitalului, a explicat edilul-șef. Spitalul are în momentul de față datorii foarte mari, de aproximativ 9 milioane de lei. „Dintr-un calcul sumar, dacă am aduna toată populația din zonă am ajunge la 50.000 de locuitori și dacă fiecare cetățean contribuie cu doar 4 lei, aceste datorii ar fi acoperite. Mi se pare firesc ca toată lumea să se implice în viața acestui spital. E ca și acea campanie «Dați un leu pentru ateneu!»”, a socotit Borcean.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Tot primarul a subliniat faptul că localitățile învecinate Caransebeșului sunt deservite într-o mai mare măsură decât cetățenii municipiului. Concret, doar 15 la sută din pacienți sunt din Caransebeș, astfel că ar fi perfect justificată contribuția fiecărui cetățean. Pe de altă parte, Felix Borcean admite că și în cazul unei acțiuni reușite de colectare a celor 9 milioane de lei problema spitalului nu va fi rezolvată în totalitate. Și asta pentru că el generează în permanență datorii. Îmbucurător este însă că nu depinde totul de puterea de convingere a fețelor bisericești, primarul Borcean primind propunerea de la mediul privat de a organiza o întâlnire în același scop cu cei care desfășoară activități economice în Caransebeș și localitățile din zonă. Ar mai fi ceva de spus despre sistemul de sănătate din România în aceste condiții?! Dumnezeu cu mila!

 

banner 970 x 250