Milioane de euro, luate de vântul care bate degeaba în Caraș-Severin!

Comuna Slatina Timiș a pierdut milioane de euro din cauza modificării legislației privitoare la emiterea certificatelor verzi!

Din cauza șpăgilor cerute, a dezinteresului și atâtor alte motive, județul Caraș-Severin a pierdut o mulțime de investiții și a rămas departe de civilizația de astăzi. La toate acestea se adaugă deciziile guvernanților, care de foarte multe ori se dovedesc a fi adevărate piedici în calea marilor investitori. Un exemplu elocvent este ceea ce s-a întâmplat la Slatina Timiș.

În asociere cu o firmă din București, care avea în spate grupul francez Filasa, trebuia să facem un mare parc eolian. S-a schimbat însă legislația certificatelor verzi și a picat tot”, a dezvăluit pentru Express de Banat, primarul Gheorghe Roma.

1000x200 dacus 02

Cât au pierdut Slatina Timiș și județul Caraș-Severin?! „Când a fost investitorul francezul aici, am încasat cinci miliarde numai pentru autorizația parcului mare. Asta a fost în februarie 2013. În aprilie a venit și a reziliat tot! În mai trebuia să înceapă lucrul. Eu le-am dat atunci Hotărâre de Consiliu Local prin care le puneam la dispoziție toate drumurile agricole fără vreo taxă. De ce?! Păi ca să ajungă să-și monteze echipamentele, reabilitau drumurile noastre agricole. Din păcate, am pierdut o investiție importantă. Trăia Slatina Timiș numai din impozite, erau jumătate de milion de euro pe an numai impozitele!”, a explicat edilul-șef.

publicitate si promovare online banner maxagro