Bucla buclelor de pe DJ 571 Reșița-Grădinari. Nepotisme postcalamităţi!

Consiliul Județean Caraș-Severin a aprobat recent ca o parte din excedentul bugetar pe 2017 să fie folosit anul aceste pentru mai multe lucrări de reparații la drumurile județene, printre care și înlăturarea efectelor unei calamități pe DJ 571.

În acest scop s-a alocat suma de 479.000 de lei. Ciudat este că drumul județean DJ 571 tocmai fusese reabilitat pe acea zonă, cunoscută și ca „bucla de la Gerasis”, de pe vremea când încă funcționa fabrica de mobilă acolo, de cel mai celebru asfaltator din Banat: compania Tehnocer. Și, cu toate astea, acum se bagă alți bani, tot acolo.

Mă rog, acum sunt invocate calamități naturale, deci practic nu ar fi vina asfaltatorului, ci a ploii sau înghețului. Așa că repede Manu Consulting a făcut un proiect, iar Gigant Construct a primit încredințarea, după ce s-a angajat să o termine în 20 de zile. Dacă tot nu s-a făcut licitație…

De formalități s-a ocupat Direcția de Drumuri Județene, dar nu credem că asta ar avea vreo legătură cu faptul că firma Gigant Construct ar fi chiar a verișorului directorului Gabriel Stika, Ioan Adrian Grecea. Gurile rele spun că acest Grecea ar deveni un abonat la contractele direcției verișorului.

Și nu pe degeaba, pentru că aceiași invidioși cârcotesc că domnul Stika, fost diriginte de șantier pentru diverse firme, inclusiv Tehnocer, ar continua să facă această muncă, dar prin diverse persoane apropiate, chiar dacă este acum împuternicit director la Direcția de Drumuri Județene. Noi, însă, nu credem că se poate să și centrezi să dai și cu capul și vedem aceste răutăți ca simple invidii ale unora ce nu ajung la struguri. Suntem siguri că DJ 571 va deveni tot mai practicabil și sigur!