Spiritul civic, apreciat de autorități!

explo 1000x200

Autoritățile locale au constatat în urma controalelor pe care le-au făcut că reșițenii au fost civilizați, așa cum sunt de obicei, și au curățat zăpada și gheața din fața blocurilor, dar și a firmelor, așa cum spune legea locală.

Dacă în alți ani ploua cu amenzi din cauza dezinteresului afișat pentru curățarea zăpezii, în acest sezon autoritățile se declară mulțumite de modul în care cetățenii au înțeles să acționeze. Pe lângă mulțumiri privind modul de acțiune însă, oficialii locali țin să le reamintească reșițenilor că au în continuare obligații, așa cum spun hotărârile de consiliu local.

„Având în vedere că participarea la activităţile edilitar-gospodăreşti constituie o obligaţie permanentă, dar şi condiţiile meteorologice specifice acestui sezon, vă solicităm, în continuare, să respectaţi obligaţiile ce vă revin – îndepărtarea zăpezii, a gheţii, a ţurţurilor de gheaţă de pe acoperişurile clădirilor, pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite”, se arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Reșița.

În paralel, autoritățile locale spun că în ultimele 24 de ore, pe timpul zilei şi noaptea au continuat intervenţiile pentru activitatea de deszăpezire şi de combatere a poleiului prin intermediul Serviciului Public-Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public şi Deszăpezire.  În acest sens,  pentru combaterea poleiului, s-a acţionat cu material antiderapant cu 6 utilaje, dintre care 3 autobasculante cu lamă şi răspânditor, 3 autobasculante cu împrăştiere manuală. S-a intervenit pe mai multe străzi din oraș, astfel încât șoferii să poată circula bine.

Precizăm că se asigură permanenţa în cadrul Serviciului Public-Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public şi Deszăpezire, în schimburi de 12 ore.  În perioada următoare, vor continua acţiunile pentru îndepărtarea zăpezii şi combaterea poleiului atât pe arterele de circulaţie, cât şi pe aleile din parcuri, podeţe şi scările de pe raza municipiului Reşiţa”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de administrația locală.

 

Comments

 1. pop cristian says:

  Cetatenii au curatat mai bine sau mai rau zapada, dar cine trebuia sa curate zapada din fata Blocului 800 si pana la statia de autobus de la facultate ?????????? cumva …primaria Resita ?
  sau au amenajat patinoar si… au uitat sa informeze cetatenii !!

 2. Razvan says:

  Se intervine si ziua si noaptea pentru a indeparta zapada si gheata de pe carosabil, principalele cai de acces, strazi in panta, dar iarna mai sunt si temperaturi negative, chiar extreme cum au fost si la noi anul acesta, se mai formeaza polei, evident, circulatia se desfasoara in conditii de iarna. Mai au si cetatenii, agentii economici, Asociatiile de proprietari obligatii, cum ar fi sa-si curete zapada din fata blocului, de pe scari, din fata magazinelor etc. Dar unii asteapta sa vina primaria sa le curete…
  Nu putem avea pretentii ca trotuarele sa fie uscate si fara nicio urma de zapada sau gheata in conditiile meteorologice de fata. Dar poate ca e de vina Primaria si pentru ca a nins si s-a depus strat de zapada?! Hai sa incercam sa nu mai carcotim atat si sa actionam, in schimb.

 3. mihai says:

  Gura nu ti-e ocupata cu f—ul lui?