Spectacol de teatru pirotehnic la Timișoara, de Noaptea Muzeelor

noaptea muzeelor bastion timisoara
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Curtea Bastionului Theresia din Timișoara va găzdui Noaptea Muzeelor. Se va pune în scenă și un spectacol de teatru pirotehnic.

Muzeul Național al Banatului își așteaptă vizitatorii în aer liber, de sâmbătă după masă. Vor fi expuse arme medieval și vor fi oorganizate jocuri interactive. Totuși, instituția de cultură transmite că este alături de angajații care protestează din cauza salariilor mici.

„Muzeul Național al Banatului participă la evenimentul Noaptea Muzeelor având însă ca mesaj: Cerem respect și echitate pentru salariile din cultură! Cu toate acestea, nu dorim ca publicul vizitator să fie lipsit de un astfel de eveniment”, a transmis Muzeul Banatului.

Activitățile din curtea vechii cetăți a Timișoarei încep la ora 17:00, când publicul este invitat să exploreze taberele de reconstituire istorică și atelierele interactive, unde pot învăța despre viața de zi cu zi și meșteșugurile vremurilor trecute. Până seara, vor avea loc prezentări de tir cu arcul, cu demonstrații de tragere la ținte fixe și mobile.

De la ora 19:30, va începe evenimentul „Timișoara otomană: o prezentare vie a obiceiurilor și îndeletnicirilor din perioada otomană, inclusiv toaleta unui bogat timariot și un popas la frizeria otomană”.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Schimbul de garda, însoțit de salve de tun, este programat la ora 21:00, urmat de o prezentare a colecției de săbii și spade originale, unde vizitatorii pot vedea și încerca diverse arme istorice. Punctul culminat va avea loc la ora 22:00, cu „Rondul de noapte”, un spectacol de teatru pirotehnic acompaniat de muzică live, inspirat din vechi legende și mituri.

 

 

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/