Specialiștii Cupei României! Încă trei medalii pentru boxul reșițean!

explo 1000x200

Participarea la Cupa României de box pentru cadeți, competiție desfășurată în municipiul Zalău, a adus Clubului Sportiv Municipal Reșița încă trei medalii. Sportivii antrenați de Gheorghe Radu și Adrian Mărcuț au urcat pe podium la categoriile de greutate la care au concurat.

Cea mai strălucitoare dintre medalii a fost adjudecată de Cătălin Smarandache, aur la categoria 62 kg. Medalie de argint a obținut Raul Bihari, la categoria 59 kg, însă antrenorii reșițeni susțin că sportivul a fost defavorizat de arbitri și că ar fi meritat medalia de aur, în urma evoluției curajoase din ring. Medalie de bronz a obținut Sebastian Nițu, la categoria 56 kg.

„Pentru mine, rezultatul obținut de Cătălin Smarandache a fost o reală surpriză, mai ales că el se află la început de drum în box. Suntem încântați de acest rezultat. Dacă este să mă refer la Raul Bihari, în finala cu sportivul de la CSM Zalău el a fost superior adversarului. Nu mă interesează ce spun colegii, ci ceea ce văd eu în ring. Nu o să comentez decizia arbitrilor, deși sunt foarte supărat, îi las pe alții să analizeze, eu știu ce am văzut acolo. Mă bucur pentru rezultatele sportivilor noștri, dar ei trebuie să se pregătească în continuare cu multă atenție, urmează Campionatul Național din toamnă, unde concurența va fi acerbă. Nu vom întrerupe antrenamentele, ne vom pregăti, să vedem ce fonduri sunt, poate vom obține și un semicantonament. E de muncă, copiii sunt la început de drum, cum se spune, dar ei vor, și asta este lucrul cel mai important”, a spus antrenorul Gheorghe Radu.

„Pentru noi a fost o competiție reușită, ținând cont că acești copii au 14 ani, iar doi dintre ei au participat la prima competiție de mare anvergură. Sperăm ca ei să confirme și la Campionatul Național, unde așteptăm aceleași performanțe, chiar mai bune. Ne pare rău pentru Raul Bihari, care a pierdut în finală, noi zicem că a fost o decizie cam incorectă, dar o să verificăm totuși înregistrarea să ne dăm seama mai bine ce s-a întâmplat în ring, să nu spunem că am fost furați”, a declarat antrenorul Adrian Mărcuț.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157666411214933″]

După o pauză forțată, revenirea în ringul de box a lui Cătălin Smarandache a fost de bun augur. Acesta a cucerit medalia de aur la prima sa competiție de anvergură. „Competiția a fost destul de grea, aș putea spune. Adversarul din finală mi-a pus câteva probleme. La pronunțarea deciziei, după ce mi-a ridicat arbitrul mâna, mie nu-mi venea să cred că eu chiar am luat medalia de aur. Sper să obțin medalia de aur și la Campionatul Național de cadeți, ar fi foarte frumos. Vreau să mă antrenez, să devin mai bun. Eu am făcut box și când eram mai mic, dar am avut o problemă la gură și a trebuit să renunț. Dar, cum îmi place acest sport, am revenit imediat cum a trecut acea problemă”, ne-a spus Cătălin Smarandache, elev în clasa a VII-a B, la Școala Gimnazială Nr. 9 Reșița.

Raul Bihari a cedat în finala categoriei 59 kg în fața unui reprezentant al gazdelor, Eduard Șerban, de la CSM Zalău, dar decizia arbitrilor pare, la prima vedere, una care l-a defavorizat pe reșițean. „A fost o competiție care s-a desfășurat chiar foarte bine, adversarii au fost puternici. Finala cu sportivul din Zalău a fost la limită, dar din păcate nu s-a putut mai mult. Sincer, m-am simțit învingător în acea finală. Urmează să mă pregătesc din ce în ce mai mult și să particip la Campionatul Național de cadeți”, ne-a spus Raul Bihari, elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița.

„A fost o competiție grea și mă bucur că la prima mea participare am obținut medalia de bronz”, ne-a spus Sebastian Nițu, elev în clasa a VI-a, la Liceul Teologic Baptist Reșița.

„Smarandache, Bihari și Nițu, trei nume ale boxerilor cadeți din cadrul clubului nostru, trei nume despre care sperăm să auzim și la viitoarele competiții. Medalii de aur, argint și bronz pentru acești tineri pugiliști și spun eu că viitorul sună bine pentru boxul reșițean. Chiar dacă în acest moment suntem într-o criză la seniori, sperăm că vom reveni în elita boxului național”, a spus Rusalin Fîc, directorul CSM Reșița.

Tot în această lună, secția de box de la CSM Reșița a avut reprezentanți la Cupa României pentru juniori, de la Brăila, de unde pugiliștii s-au întors tot cu trei medalii, cucerite de Daniel Anca (aur), Costel Ruță (argint) și Narcis Enescu (bronz).

banner 970 x 250