Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița promovează mișcarea (VIDEO)

România se numără printre cele 38 de țări europene în care se desfășoară evenimentul MOVE Week. Reșița se aliniază și ea acestui eveniment care promovează beneficiile unei vieți active și participarea regulată în sport și activități fizice.

„Mişcare la Școala 2, mereu întâi!” este acțiunea derulată joi și vineri la Școala Gimnazială Nr. 2 din Reșița, unde se estimează participarea a aproximativ 300 de elevi, de la cei mici, din clasa 0, până la cei mari, din clasa a VIII-a. Totul, cu sprijinul Asociației Județene Sportul pentru Toți Caraș-Severin. Rolul de MOVE Agent l-au avut profesorii de sport Liliana Dacica și Gheorghe Brânzei, precum și alte cadre didactice, printre care prof. Adina Tîmpa, înv. Florica Fetescu, Mihaela Mregea sau Elisaveta Vlăduț.

„Este un eveniment sportiv de mare anvergură, care promovează beneficiile mișcării fizice și beneficiile practicării regulate a sportului. Este un eveniment care a început în 2012, numărul de participanți crescând de la un an la altul. Move Week se desfășoară și în Reșița, joi și vineri, la Școala Gimnazială Nr. 2, în parteneriat cu Asociația Județeană Sportul pentru Toți Caraș-Severin. Participă elevii de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, împreună cu personalul didactic al Școlii Gimnaziale Nr. 2 Reșița. Estimăm participarea unui număr de aproape 300 de elevi. Se desfășoară activități fizice, sub coordonarea profesorilor acestei școli”, a precizat Rusalin Fîc, președintele Asociației Județene Sportul pentru Toți Caraș-Severin.