Pugiliștii de la CSM Reșița au dat lovitura la Brăila! Cupa României pentru boxul reșițean!

Secția de box a Clubului Sportiv Municipal Reșița și-a îmbogățit palmaresul cu trei medalii. Toate câștigate la Cupa României pentru juniori, de la Brăila.

Performerul delegației reșițene a fost ambițiosul Daniel Anca. Sportivul pregătit de antrenorul Gheorghe Radu și-a adjudecat în stil de mare campion medalia de aur a categoriei 80 kg, după ce și-a făcut KO doi dintre adversarii întâlniți în ring. Reșițeanul va participa luna viitoare la Europenele de juniori din Ungaria.

„A fost destul de greu, dar până la urmă m-am descurcat. Am avut trei meciuri, dintre care două câștigate înainte de limită și unul la puncte, cu decizie 3-0. După ce am trecut de primul meci, nimeni nu m-a mai putut opri. Am fost selecționat pentru Campionatul European din Ungaria, la care mi-am propus să ies campion european”, ne-a spus medaliatul cu aur Daniel Anca.

Alte două medalii la Cupa României au fost adjudecate de Narcis Enescu, argint la categoria 48 kg, ceea ce reprezintă o plăcută surpriză pentru elevul antrenorului Adrian Mărcuț, și de un alt sportiv antrenat de Gheorghe Radu, Costel Ruță – bronz la categoria 46 kg. Acesta a avut însă o concurență puternică în limitele categoriei sale de greutate, în care s-a confruntat cu adversari mai mari cu un an.

„Rezultatele sunt bune. Dar, sincer să fiu, la Costel Ruță se putea și mai bine. Au fost 25 de sportivi la categoria 46 kg. A câștigat trei meciuri, a scos doi capi de serie și putea să se ducă ușor-ușor spre locul I. Dar, el fiind mai mic ca vârstă, născut în 2001, ceilalți, majoritatea, în 2000, sunt șanse la toamnă când vor fi Campionatele Naționale să ajungă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Narcis Enescu, la 48 kg, a fost o surpriză plăcută, chiar nu ne așteptam să obțină medalia de argint. În privința lui Daniel Anca, ne-am așteptat, pentru că el e un sportiv care se pregătește foarte-foarte serios, duce viață sportivă. La Cupa României a câștigat trei meciuri, două înainte de limită și unul la puncte”, a spus antrenorul Gheorghe Radu.