Și-a găsit gladiatorii! Daniel Oprița a promovat fără înfrângere!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Fostul antrenor al Metalului Reșița și-a văzut visul cu ochii. Daniel Oprița și-a condus actuala echipă spre promovare, după un sezon în care nu a pierdut niciun meci. Juventus București este singura echipă din primele trei ligi care nu a cunoscut înfrângerea în acest sezon!

20 de victorii, patru meciuri egale, nicio înfrângere, cel mai bun atac și cea mai bună apărare din Seria a II-a a Ligii a III-a de fotbal. Daniel Oprița l-a învins în ultima etapă pe experimentatul Tibor Selymes, Juventus București impunându-se la limită, cu 1-0, în fața principalei contracandidate, Delta Dobrogea Tulcea. Daniel Oprița pare a fi găsit rețeta succesului și echipa de „gladiatori” care luptă pe teren așa cum își dorește tânărul antrenor care a fost destul de aproape de o promovare în prima ligă cu Metalul Reșița.

„A fost un sezon bun pentru noi, întrucât am reușit promovarea. Dar a fost și greu, pentru că am luptat până în ultima etapă cu Tulcea. Eram singurele echipe neînvinse până la ultimul meci. Parcă e mai frumos când promovezi așa, în ultima etapă, dar aș fi vrut să terminăm mai repede. Se putea promova și la Reșița, dacă era ce trebuie. Când am venit la Juventus, le-am spus băieților că nu vreau să pierd niciun meci până la final și s-a realizat acest lucru. Am reușit, pentru că am avut și susținerea conducerii, am avut stabilitate din punct de vedere financiar. Eu am fixat ca obiectiv promovarea, spunându-le celor de la Juventus că altfel nu vin aici. Dintre băieții pe care i-am avut la Reșița, în pregătiri, au jucat la Juventus Vali Bărbulescu – căpitanul echipei, și Stoenac”, ne-a spus Daniel Oprița.

Fostul fotbalist care a bifat în cariera sa echipe precum CSM Reșița, Steaua, Dinamo, Petrolul sau CSU Craiova spune că e bucuros că a reușit promovarea cu Juventus, scoțând în evidență că acolo unde există stabilitate se pot obține rezultate mari, chiar și cu sume mici. Savurează succesul și speră să ducă această echipă chiar în primul eșalon: „Nu mi-am făcut niciun plan, am vrut să trecem și hopul ăsta, să promovăm. Dar sper să mai urc o treaptă. Și în Liga a II-a, la fel ca și acum, vreau să câștig toate meciurile. Cu echipa pe care o avem acum. Probabil că o să mai facem ceva achiziții, dar am încredere în această echipă, pentru că este o echipă bună de liga a doua, de primele locuri. Contează mult și stabilitatea financiară. Nu sunt salarii mari, dar sunt date la timp, e bine. Avem condiții bune de antrenament.”

untitled design set 970x90 px

„Metalul Reșița își merită soarta!”

Întrebat ce părere are despre situația în care a ajuns fosta sa echipă, Metalul Reșița, transformată în ciuca bătăilor din liga secundă, Daniel Oprița a fost tranșant: „Despre Metalul Reșița spun că își merită soarta. Și oamenii de acolo. Am mai spus la interviuri anumite lucruri. Când ești jos nu e bine, când ești sus ești întrebat de ce nu ești și mai sus. Trebuie să se gândească la condițiile pe care le aveam când eram eu antrenor la Metalul. Lumea voia spectacol și să batem la scoruri mari. Noi am ajuns în vârf prin munca și ambiția noastră. Nu știu ce s-a vrut acolo. Am fost acuzat că n-am băgat în teren anumiți jucători, dar timpul mi-a dat dreptate, acești jucători sunt la Liga a IV-a, nici măcar la Liga a III-a. Și ei aveau pretenții de Liga a II-a.”

Daniel Oprița spune că ar reveni oricând cu plăcere la Reșița, dacă ar exista un proiect serios și nu i s-ar pune piedici. A demontat totodată zvonurile care îl dădeau ca antrenor la CSM Școlar Reșița, echipa care tinde spre promovarea în Liga a III-a și pentru care a și jucat în sezonul trecut. „Aș reveni oricând cu plăcere la Reșița, dar să fie o treabă serioasă. Deocamdată sunt la Juventus, echipă cu care am reușit să promovez. E normal să continui munca, dacă și conducerea o să fie de acord. Dar niciodată nu voi spune NU Reșiței. Bineînțeles, n-aș veni la CSM Școlar, dacă promovează, pentru că nu m-aș băga peste prietenul meu, Leo Doană. L-aș lăsa să își continue munca, așa e normal. Dacă la Metalul ar fi ceva serios, aș reveni, pentru că m-am simțit bine acolo, am avut și o echipă cu jucători buni, cu caracter. Pentru mine asta contează, să am jucători cu atitudine, caracter, așa se face treabă, aceștia sunt jucătorii pe stilul meu. Care nu se dau bătuți niciodată. Gladiatori, cum îi numesc eu, și care, dacă erau ținuți acolo și li se dădea ce trebuie, puteau fi în Liga I”, a declarat Daniel Oprița în exclusivitate pentru Express de Banat.

untitled design set 970x90 px