Ioan Popa interzice rablele pentru transport în comun și gunoiul în fața blocurilor! Renunță la serviciile păguboase și de proastă calitate din Reșița!

Martor ocular al incendiului care a cuprins în mijlocul drumului o rablă a firmei private care face transport public de persoane în municipiu, candidatul PNL pentru Primăria Reșița a anunțat că în cazul în care va ajunge primar va renunța la toate firmele care se fac că prestează servicii publice!

Externalizarea serviciilor publice pe care municipalitatea trebuie să le asigure cetățenilor plătitori de taxe s-a dovedit a fi un eșec total. De fapt, a adus foarte mulți bani în buzunarele băieților deștepți și, cel mai probabil, în buzunarele celor care au contribuit prin deciziile lor la lichidarea CET-ului sau Prescomului. Aflându-se pe mâna unor privați, transportul public sau gestionarea gunoiului sunt doar mai scumpe decât altădată, în niciun caz de o calitate superioară. Ba chiar dimpotrivă, în locul tramvaielor obosite au apărut autobuze și mai hodorogite, iar gunoiul se ridică dintre blocuri abia când grămezile de gunoi sunt mai înalte decât tomberoanele. Martor ocular al autobuzului cuprins de flăcări, Ioan Popa, cuprins de revoltă, a anunțat că se va renunța la astfel de firme prestatoare de servicii de proastă calitate. Bineînțeles, dacă în 5 iunie va obține votul celor mai mulți dintre reșițenii care se prezintă la urne.

„Acel autobuz a luat foc în timp de era staţionat. Din fericire, nicio persoană nu a fost vătămată, însă, fără să exagerăm, am fi putut asista la un fenomen «Colectiv». A luat foc partea din spate a autobuzului și nu era exclus ca ușile să nu se mai deschidă. Acest lucru mă face să aduc din nou în atenție faptul că în Reșița transportul în comun lasă de dorit. Se desfășoară cu autobuze vechi, aduse din Germania și Olanda. În acest sens, dorim să introducem în planul nostru viitor internalizarea totală a serviciilor de transport public, de curățenie și de gunoi. Cu alte cuvinte, aș vrea să reînființăm acel IGOR (Întreprinderea de Gospodărire Orășenească Reșița). S-a dovedit în ultimii ani că această decizie de a le externaliza a fost una păguboasă, firmele care au promis că investesc în mijloacele de transport au rămas la stadiul de promisiuni. A fost o experiență tristă, de aceea dorim să readucem în administrarea primăriei aceste servicii”, a declarat Popa.

Provenind din mediul de afaceri, Popa a înțeles că externalizarea serviciilor publice aduce în momentul de față avantaje uriașe doar firmelor care s-au angajat să facă transport de persoane, să măture orașul și să strângă gunoiul. „Primăria acordă firmei de transport subvenții de 3 miliarde de lei pe lună. Cu subvenția pe două luni s-ar putea cumpăra un autobuz nou!”, a comentat candidatul PNL pentru Primăria Reșița situația scandaloasă a transportului public.