Regal de dans sportiv la Sala Polivalentă (FOTO-VIDEO)

Cea de-a șasea ediție a Cupei Mystic la dans sportiv are loc în acest weekend la Sala Polivalentă din Reșița. Perechi de dansatori de la 26 de cluburi din țară se întrec în această competiție a grației și eleganței.

„Dansul este limbajul ascuns al sufletului”, acesta este motto-ul după care se ghidează dansatorii de la Clubul Mystic Reșița. În prima parte a zilei, reprezentanții gazdelor „și-au luat partea leului”, urcând de câteva ori pe podiumul de premiere. Pe cea mai înaltă treaptă au urcat Giulia Bârborica și Valentin Pișta, la Clasa Hobby 10-11 ani; Andra Dragomir și Bogdan Sanovician, la Clasa E 6-9 ani; Ariana Stoica și Claudiu Stoica, la Clasa D Standard 16-34 ani.

Au mai urcat pe podium perechile Andreea Dumitru-Walter Kostner, locul 2 la Clasa Hobby 10-11 ani; Simina Romaniuc-Vlad Borcheș, locul 3 la Clasa E 10-11 ani; Raluca Susanu-Cristian Susanu, locul 2 la Clasa D Standard 16-34 ani. Printre cei care s-au remarcat, să amintim și perechea Dariana Balint-Frederik Velih, locul 5 la Clasa E 10-11 ani.

Întrecerea elitei dansului sportiv românesc a continuat și sâmbătă după-amiază, iar duminică-dimineață, de la ora 9, pe ringul de dans se vor afla începătorii.

Cupa Mystic reprezintă un eveniment sportiv de înaltă ținută și aceasta se datorează în mare măsură lui Alexandru Holecz, coordonatorul Mystic Dance Club Reșița. Singura scăpare a fost o comunicare deficitară cu mass-media, comparativ cu alți ani, când se organizau și conferințe de presă înaintea Cupei Mystic, iar publicul iubitor de spectacol de calitate, așa cum oferă acești talentați dansatori, afla din timp despre evenimentul de anvergură ce urma să aibă loc în urbea lor. Alexandru Holecz, un profesionist în lumea dansului sportiv, și-a cerut scuze, știe cât de importantă este prezența unui public numeros la un concurs, astfel încât dansatorii să aibă satisfacția că munca lor extenuantă este răsplătită cu aplauze. Acestea nu au lipsit nici în acest weekend, dar puteau fi mai ample. Cupa Mystic este în calendarul competițional de câțiva ani, prin Federația Română de Dans Sportiv, iar clubul organizator are alături partenerii tradiționali, Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Reșița, precum și o serie de sponsori.
În materialele video de mai jos vă puteți delecta cu câteva dintre momentele celei de-a șasea ediții a Cupei Mystic.UPDATE, ora 19:30
În cea de-a doua reuniune a zilei, dansatorii reșițeni au reușit să urce din nou pe podiumul de premiere: Ariana Stoica-Claudiu Stoica, locul 3 la Basic Standard 16-34 ani; Andreea Sinculeț-Alexandru Antonio Dincea, locul 3 la Basic Standard 6-11 ani; Bianca Buzuleac-Andrei Petcu, locul 2 la Open Standard 12-15 ani; Adina Dumitrașcu-Tudor Călin Broască, locul 2 la Open Latino 16-34 ani; Bianca Potocean-Mihai David, locul 3 la Open Latino 16-34 ani.