Sorin Grindeanu: „Am văzut un populism de tip Șoșoacă al lui Nica. A compara pandemia cu Revoluția și cu spiritul Timișoarei mi se pare extrem de deplasat”

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu face un apel la autoritățile locale să renunțe la bătălia politică și să acționeze unitar în lupta cu pandemia. 

Fostul premier spune că același set de reguli restrictive ar trebui să fie aplicat unitar în întreaga țară, acolo unde rata de infectare este mare.

„Cred că Timișul și Timișoara sunt un caz aparte. Pe de-o parte am văzut o poziție inițială a primarului Dominic Fritz cum că susține carantina în Timișoara, pe de-o parte am văzut un populism de tip Șoșoacă al lui Nica, scuzați-mă, dar a compara pandemia cu Revoluția și cu spiritul Timișoarei mi se pare extrem de deplasat. Noi am spus de la început că trebuie să existe niște reguli clare care să se aplice la toată lumea. Nu poți la un indice de peste 7 să spui că la Timișoara se aplică și la Moșnița, Cluj să nu se aplice. Timișorenii se simt nedreptățiți. Asta nu înseamnă că trebuie să închizi accesul în Piața Operei. Fac un apel la cei doi actori locali, să lase de-o parte bătălia politică, să fie cât se poate de constructivi în această luptă cu pandemia. Gestionarea acestei situații depinde de ei, nu de share-urile pe Facebook. Nu am înțeles, în schimb, acel fir roșu la care m-aș fi așteptat din partea primarului când s-a abținut. Nu înțeleg acea abținere cum probabil că nu au înțeles nici timișorenii.”, a declarat Sorin Grindeanu.

Cazul „Ana Munteanu”, posibilă temă pentru înaintarea unei moțiuni simple la adresa ministrului de Interne

Pe de altă parte, Grindeanu a comentat cazul consilierului local USR Ana Munteanu, care a descins în restaurantul hotelului Del Corso ca să arate că acesta funcționează ilegal în carantină, acceptând clienți în baza rezervării unei camere de hotel. Sorin Grindeanu a spus că așteaptă raportul Corpului de control al MAI și, în funcție de acesta, PSD ar putea depune o moțiune.

„Fac un apel la ministrul Bode și nu e un apel, e o atenționare: aștept extrem de rapid ca acest Corp de control sa prezinte raportul pentru că eu nu cred că Ana Munteanu a acționat de capul ei. Doresc acest raport eu și colegii mei. Îl atenționez să fie cât se poate de serios fiindcă altfel o să ridicam problema în Parlament și vreau să vă spun că este o temă extrem de bună pentru moțiune simplă la adresa lui Bode. Cred că raportul este așteptat nu numai de noi, ci și de timișorenii care au văzut acest exces pe care reprezentanții USR l-au făcut la Timișoara. Este de datoria ministrului de Interne să clarifice rapid dacă doamna consilier a reacționat la îndemnul șefilor, că e primarul, că e președintele de filială, că e prefectul. Mi-e cât se poate de clar că dânsa e o victimă a modului în care se face politică.”, a concluzionat Grindeanu.

CITEȘTE ȘI: Ana Munteanu, suspendată din USR Timiș pentru 1 an. S-a substituit instituțiilor statului și a făcut o eroare de judecată