Ana Munteanu, suspendată din USR Timiș pentru 1 an. S-a substituit instituțiilor statului și a făcut o eroare de judecată

untitled design set 970x90 px

Conducerea USR Timiș a sancționat-o pe Ana Munteanu, consilierul local care a descins cu un jandarm în restaurantul hotelului Del Corso ca să demonstreze că localul funcționează ilegal în carantină, cu suspendarea din partid pentru o perioadă de un an. 

„Colega noastră a făcut o eroare de judecată și a acționat într-o manieră neinspirată și inadecvată poziției de consilier local pe care o deține. Rolul ei, ca membru al Consiliului Local Timișoara, nu este să încerce să se substituie instituțiilor executive ale statului. Există organe competente pentru a urmări și a sancționa încălcarea regulilor. Trebuie să apelăm la acestea ori de câte ori aflăm de o nerespectare a prevederilor legale și să avem încredere că ele vor acționa potrivit legii. Întrucât modul în care colega noastră a înțeles să acționeze nu reflectă voința noastră, ca organizație, și nici valorile pe care USR le promovează, s-a hotărât suspendarea Anei Munteanu din calitatea de membru al partidului pentru un an de zile începând cu data de 26 martie 2021, cu titlu de sancțiune.”,  au transmis reprezentanții USR Timiș printr-un comunicat de presă.

Joi, și Dominic Fritz a avut prima poziție publică cu privire la evenimentele în care a fost implicată Ana Munteanu. Primarul Timișoarei s-a delimitat de Munteanu și a avertizat că aleșii locali au o responsabilitate deosebită să evite orice fel de suspiciune „că ar putea să se amestece în aceste atribuții exclusive ale forțelor de ordine. De aceea, spun fără echivoc că aceste evenimente nu ar fi trebuit să se întâmple.”, a afirmat Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz se delimitează de acțiunea consilierului USR Ana Munteanu în scandalul descinderii la restaurantul Del Corso

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/