Cismăneanțu, după alianța PNL-PSD: Liberalii mi-au refuzat oferta, surprizele de acum încep!

untitled design set 970x90 px

Fostul primar al Bocșei ar fi dat totul liberalilor numai să nu-l vadă pe rivalul din PSD, Mirel Pascu, din nou, la șefia administrației publice locale.

O  alianță oarecum atipică, dar care nu mai e o noutate, s-a legat ieri, la Bocșa, între PNL și PSD, în ciuda faptului că cele două partide sunt total opuse doctrinar, dar și a protocoalelor în care PMP e implicat, în direcții total diferite, la nivel central și județean. Pentru binele bocșenilor însă, au explicat socialul-democratul Mirel Pascu și liberalul Sorin Perian, PSD și PNL și-au dat mâna și fac echipă cel puțin până la alegerile locale ce urmează a avea loc pentru alegerea unui nou primar.

Între PNL și PMP există o înțelegere semnată la nivel central, care nu produce însă efecte și în Caraș-Severin, unde Marcel Vela și Ionuț Popovici nu ajung niciodată la un numitor comun. Totodată, zilele trecute, liderii social-democrați din județ anunțau iminenta încheiere a unui protocol de colaborare cu PMP pentru asigurarea majorităților în consiliile locale. La Bocșa nu e valabil nici unul, nici altul!

Eugen Cismăneanțu condamnă și mai mult alianța creată ieri în Consiliul Local Bocșa, în condițiile în care, spune el, a întins o mână liberalilor, într-un cadru cât se poate de oficial: „Mă bucur că avem un viceprimar. Codul Administrativ e adevărat că permite Consiliului Local să delege atribuțiile viceprimarului unui consilier, dar din punctul meu de vedere nu era necesar pentru că această funcție trebuie ocupată conform legii și știm bine că la Bocșa se vor organiza alegeri. Îi urez domnului viceprimar să deblocheze măcar o parte din proiectele pe care eu le-am lăsat în primărie. Eu observ că la Bocșa funcționează USL-ul din 2012, deocamdată nu am văzut niciun protocol PMP-PSD, nu am cunoștință că s-ar fi semnat așa ceva. De discuții am auzit și eu. Vom vedea în momentul în care va exista, dar la Bocșa ați văzut ce se întâmplă: consilierii PNL votează PSD, consilierii PSD votează PNL. Liberalii au avut ofertă din partea noastră de a avea atât viceprimar cu atribuții de primar, cât și funcția de consilier cu atribuții de viceprimar, dar au refuzat! Fiind partide de dreapta, mi se părea firesc să facem o ofertă liberalilor de a prelua ambele funcții, dar domnul Sorin Perian a refuzat. Oferta noastră pentru Consiliul Local s-a dus către un partid de dreapta. Din păcate, consilierii PNL de la Bocșa și, probabil, cei de la județ nu și-au dorit acest lucru!”

Dacă astăzi pare imposibil ca PSD și PMP să intre împreună în viitoarele alegeri locale de la Bocșa, Cismăneanțu invită la răbdare, scena politică furnizând de-a lungul vremii numeroase surprize de proporții. „În politică niciodată să nu spui niciodată. Sigur că până la alegerile locale lucrurile se pot schimba foarte mult. Cred că surprizele de acum încep!”, a comentat PMP-istul.

 

Iulia Vlad

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/