Dominic Fritz se delimitează de acțiunea consilierului USR Ana Munteanu în scandalul descinderii la restaurantul Del Corso

Primarul Timișoarei a avut prima reacție publică în a șasea zi de la momentul în care Ana Munteanu, consilier local USR, a descins la restaurantul hotelului Del Corso, cu argumentul demascării funcționării ilegale a localului în carantină. 

Cazul Ana Munteanu va fi discutat în ședința Biroului Județean al USR care va avea loc joi seară, a anunțat primarul Dominic Fritz.

„Primăria Municipiului Timișoara nu are absolut nicio implicare în demersurile făcute de colega mea. Eu personal am aflat de evenimente după ce s-au petrecut. Să fiu sincer, în ultimele zile nu am avut timp să urmăresc dezbaterea apărută în spațiul public, fiind focusat pe combaterea pandemiei, campania de vaccinare și finalizarea bugetului pentru anul 2021.  Respectarea regulilor în această teribilă pandemie este absolut esențială. Există organe competente pentru a urmări și a sancționa încălcarea regulilor. Aleșii locali au o responsabilitate deosebită să evite orice fel de suspiciune că ar putea să se amestece în aceste atribuții exclusive ale forțelor de ordine. De aceea, spun fără echivoc că aceste evenimente nu ar fi trebuit să se întâmple.”, a spus Dominic Fritz.

leader board 728 x 90 px

Primarul a afirmat și că Ana Munteanu a făcut „o eroare de judecată”.

„Consider că a mea colegă a făcut o eroare de judecată. Această eroare nu reprezintă modul în care reprezentanții aleși ai partidului nostru își exercită responsabilitatea față de administrație si comunitate.  Știu că Ana Munteanu regretă cele întâmplate.  Este o lecție pentru tinerii politicieni că există o linie de demarcație între acțiuni civice de acest gen și acțiunea politică și administrativă. Dacă și cum această greșeală va fi sancționată este în mâinile organelor de partid, știu că în seara asta se va reuni Biroul Județean pentru a discuta speța.”, a mai spus primarul Timișoarei.

CITEȘTE ȘI: Ana Munteanu, în lacrimi, după ce i s-a cerut să își dea demisia din USR în urma scandalului generat de descinderea în restaurantul Del Corso: „Motivul pentru care am venit aici: să lupt cu caracatița”