Revendicările, în contextul rectificării bugetare

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a comentat seria protestelor care au loc la nivel național în această perioadă. Acesta este de părere că oamenii au de suferit din cauza restructurărilor masive pe care le-a făcut guvernul PDL în sectorul bugetar. În plus, posturile blocate le dau mari bătăi de cap celor care au rămas angajați, cu un volum de muncă dublu.

Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean, spune ca este nevoie de angajări în domeniul admnistrației publice locale și județene, acolo unde reducerile au fost drastice, iar posturile sunt încă blocate.

“Evident, nu trebuie căzut în cealaltă extremă și să angajăm mai mulți oameni, care să nu își justifice prezența în administrație sau să nu aibă un volum corespunzător de muncă. Nu trebuie însă uitat, în legătură cu aceste revendicări, că actualul guvern își desfășoară activitatea din punct de vedere bugetar după un exercițiu aprobat în noiembrie 2011 de Parlament, la propunerea guvernării Boc”, a declarat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Revendicările pot avea o rezolvare în condițiile în care se va realiza o rectificare a bugetului și, abia când se va aproba bugetul de pe anul viitor, se poate discuta despre așezări în funcționarea instituțiilor administrațiilor locale și centrale, este de părere liderul de la Palatul Administrativ.

“Repet, în condițiile în care reducerile de personal au fost drastice în acești ani, în special în administrația locală şi e nevoie de deblocarea anumitor posturi, sper că vom asista la sfârșitul lunii octombrie la o rectificare de buget, care să vizeze, în principal, capitolul de cheltuieli curente și de capital”, a adăugat Sorin Frunzăverde.

Evident, nu trebuie căzut în cealaltă extremă și să angajăm mai mulți oameni, care să nu își justifice prezența în administrație”, Sorin Frunzăverde, președinte Consiliu Județean Caraș-Severin

Comments

  1. gecontra says:

    Muncesc dublu, saracii: in loc de 8 ore / saptamana, acum lucreaza 16!