Ziua Mondială a Profesorului

Ultima zi de școală din această săptămână va deveni una festivă pentru toți elevii și cadrele didactice cărășene. În rând cu întreaga lume, și județul Caraș-Severin va sărbători Ziua Mondială a Profesorului.

Este o zi specială pentru școlari și profesori. Fiind zi de sărbătoare la nivel mondial, astăzi se va face mai puțină școală și mai multă distracție. Directorul fiecărei școli a fost înștiințat să organizeze la nivelul unității de învățământ diferite activități extrașcolare dedicate elevilor, cadrelor didactice, dar și părinților, pentru a sărbători o zi specială.

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin și-a anunțat toți directorii școlilor județene să aleagă un moment al zilei pe care să îl dedice Zilei Mondiale a Profesorului. Astfel, fiecare poate să își organizeze în cadrul școlii mai multe acțiuni prin care această sărbătoare să fie marcată. „Am solicitat ca în cadrul acestor acțiuni să se rezerve câteva momente cu colectivul didactic pentru a aminti de această zi”, anunță inspectorul școlar de specialitate pentru învățământul primar, Ilie Dan Stoinel.

De asemenea, în anumite școli părinții vor participa la festivitate și vor fi informați despre importanța dascălilor în viața elevilor, importanță ce a fost diminuată în rândul ultimelor generații de școlari.

Solicitarea venită din partea inspectoratului a venit cu precizarea ca activitățile organizate să fie de comun acord cu viața comunității locale: „Am precizat ca directorii unităților de învățământ să colaboreze cu reprezentanții comunității locale, cu dispensarul sau biserica locală, și să realizeze activități comune, unde să fie invitate personalități locale sau cadre didactice pensionate”, mai adaugă Ilie Dan Stoinel.

Dar Ziua Mondială a Profesorului nu presupune doar activități care să consume energia cadrelor didactice. Această zi este în esență o sărbătoare prin care să fie celebrată profesia de dascăl, acel modelator de caractere și personalități, cel care duce mai departe cei șapte ani de acasă. „În final, ziua aceasta este a dascălilor. Astăzi trebuie să își găsească timp să se relaxeze printr-un moment festiv”, a spus profesorul Ilie Dan Stoinel.

Comments

  1. cristina says:

    Dacă nu s-ar contrazice în afirmaţii domnul inspector! Activităţi organizate în şcoală pentru o zi relaxantă a cadrelor didactice şamd. Nu tot cadrele didactice organizează activităţile?Poate mai au nevoie şi de altceva, nu doar de o astfel de relaxare! Bine gândită Ziua Mondială a Profesorului!