Sorin Frunzăverde, despre Mechel

Aleșii județeni au fost convocați astăzi într-o ședință extraordinară, ca să aprobe bugetul propriu al forului. Ședința a decurs fără incidente, iar cu același prilej, liderul de la Palatul Administrativ a făcut și câteva aprecieri referitoare la protestele care au loc la Oțelu Roșu.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a declarat astăzi, în urma ședinței extraordinare, că perioada prin care trec cei 460 de angajați de la Combinatul Gavazzi Steel Oțelu Roșu este una deosebit de complicată. „Sigur, putem găsi fel de fel de explicații, inclusiv faptul că prețul oțelului a scăzut dramatic pe piața mondială. Eu sper că nu e o hotărâre definitivă și, ei fiind proprietari în continuare ai uzinelor, este posibil să revină ca și decizie. Este adevărat că toată lumea traversează o perioadă grea”, a declarat astăzi Sorin Frunzăverde.

Statul, din nou proprietar
Liderul de la Palatul Administrativ este de părere că, în asemenea momente, UCMR ar putea reprezenta o premieră pentru România. Cred că statul trebuie să intervină! Este adevărat, atunci când are bani. Varianta de la UCMR, și sper să ajungem aici, este ca Hidroelectrica, firmă de stat, să dobândească acțiunile la UCMR în cuantumul datoriilor pe care UCMR le are către stat”, a spus președintele Consiliului Județean, care crede că aceasta este singura soluție la momentul actual.

În ce privește ședința care a avut loc astăzi, aleșii au aprobat bugetul propriu al instituției, care este similar cu cel de anul trecut. Deși în 2013 se vehiculează o posibilă criză a bugetului de stat, aleșii județeni sunt optimiști și consideră că salvarea pe plan local o reprezintă finanțarea europeană, prin proiecte.

Comments

  1. Bucurel says:

    Hai ma! Cine ia UCMR cu datorii. Din actiunile care le primesc ce castiga. O firma in insolventa, poate sa ia o alta firma in insolventa? Solutia, la munca nu la mila statului toti. Spitalele le inchidem sau le privatizam si industria revine la stat. Cred ca glumiti?

  2. denis says:

    Nea SORINE hai spune ce puneti la cale ,,,Daca imparatia sa SORIN FRUNZAVERDE era un om ce tinea cu CARASU-SEVERIN si se baza pe populatie si pe voturile lor ,astazi noi eram bine .Aveam TURISM ,DRUMURI ,LOCURI DE MUNCA INVESTITORI ,ca doar nea SORIN nu era un fraier in PDL si nici acuma nui fraier in PNL ,dar din pacate pe iel si pe toti astea de sint pela guvernare si pe linga guvernare ,,,iau durut in p…… si inca ii mai doare in p……. de noi toti ,,,,,votati pupati in cur pe toti …ca peste 5 ani veti fi slugile lor ,,,,,ROMINIA TREZESTETE ,,RESITA NU DORMI PE TINE