„Cu Băsescu nu trebuie negociat!”

Vicepreședintele Partidului Național Liberal, Sorin Frunăzverde, a criticat încă o dată modul în care România este condusă sub presiunea statului polițienesc, de către actualul președinte al țării, Traian Băsescu.

Liderul de la Palatul Administrativ, Sorin Frunzăverde, a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia și-a spus punctul de vedere cu privire la ceea ce se întâmplă la nivel național. Mai exact, acesta a criticat intenția de negociere cu Traian Băsescu în ce privește comasarea alegerilor europarlamentare cu cele prezidențiale pentru primăvara anului 2014.

Un asemenea tip de negociere doar nesocotește voturile celor 7,4 milioane de români care au votat demiterea lui Băsescu. La acestea se mai adaugă alte 3,3 milioane de voturi pentru Camera Deputaților și cele circa 4,4 milioane exprimate pentru Senatul României. Practic, alunecăm aceste 16 milioane de voturi în depreciere. O asemenea negociere nu trebuia să aibă loc. Cu Băsescu nu trebuie negociat, el trebuie suspendat!”, a declarat astăzi vicepreședintele Partidului Național Liberal, Sorin Frunzăverde.

Parlamentul trebuie să ia poziție
Acesta este de părere că Parlamentul României trebuie să dovedească faptul că este o instituție fundamentală a țării, respectând Constituția. „Cred că trebuie să terminăm cu această gâlceavă interminabilă și cu statul polițienesc, iar Parlamentul României poate să facă acest lucru”, a subliniat liderul PNL.

În viziunea lui Sorin Frunzăverde, demiterea lui Traian Băsescu se poate face, dacă există voință politică, în urma modificării Legii Referendumului. Asta mai ales că, niciunde în Europa nu există un prag electoral de 50 plus unu prezență la vot. „E timpul ca Parlamentul să dea dovadă că reprezintă prima instituție a statului democratic”, a concluzionat Sorin Frunzăverde.

Comments

  1. vasile says:

    De ce nu spune de revocarea unui Presedinte de Consiliu Judetean sau despre modul in care poate fi revocat un Primar!

    De ce sa nu fie si pentru Presedintele tarii aceeasi regula ca la demiterea unui Primar?
    Sa ne spuna Frunzaverde care este regula, cred ca o stie.
    Dar un Primar il poate demite si el.