REMUS BORZA: „Niciun parlamentar de Caraș nu s-a interesat de situația UCMR!”

Campania electorală a fost presărată în Caraș-Severin de vizita celor care au sperat să ocupe un loc călduț în Parlamentul României. Iată, alegerile au trecut, dar când vine vorba despre măsuri, dezinteresul este dus la extrem.

Este cert că cei zece parlamentari care răspund de cele cinci colegii ale județului Caraș-Severin au avut puțin timp la dispoziție să lanseze inițiative legislative, însă nepăsarea lor se reflectă în situația Uzinei Constructoare de Mașini din Reșița, a cărei soartă nu îi poate aștepta pe aleșii de la centru să se trezească la realitate. În ciuda deselor vizite și a promisiunilor înfocate că se vor implica în salvarea societății, acum nici măcar unul dintre cei zece parlamentari nu a pus mâna pe telefon, ca să întrebe administratorul judiciar al societății dacă pot interveni politic, în vreun fel, pentru salvarea uzinei reșițene. „Nu m-a contactat niciun parlamentar! De ce să mă contacteze?! În România de aceea sunt făcute promisiunile: să fie încălcate, nu respectate”, a spus reprezentantul fimei Euro Insol, Remus Borza, administratorul judiciar al societății.

În paralel cu nepăsarea care pleacă de la nivelul celor delegați și mandatați de cărășeni să le reprezinte interesele la nivel înalt, administratorul a luat legătura cu oficialii de la ministere. „Am discutat cu miniștrii finanțelor, economiei și cu toți cei numiți în aceste domenii de activitate. Le-am prezentat planul meu de reconversie a creanțelor de la UCMR, în acțiuni. Și s-a întâmplat… atât!”, a adăugat Remus Borza.

Reamintim că datoriile UCMR către ANAF sunt de ordinul milioanelor de euro, dar, în ciuda acestora, societatea a reușit să încheie anul 2012 cu un profit de 3 milioane de lei.

Comments

 1. Stefan Pitu says:

  Scumpete ce vrei sa
  ne spui ? Ca ai fost scolita la cei care in vechiul guvern aveau practici “să întrebe administratorul
  judiciar al societății dacă pot interveni politic, în vreun fel, pentru
  salvarea uzinei reșițene”. Nu stiam ca
  alesii poporului trebuie sa ceara voie la masonul sef daca pot intervenii sau
  nu in actiunile lor. Tu pe ce lune traiesti? Presa bucuresteana ii critica pe
  cei ce intervin politic, procurorii le fac dosare si tu ii inciti la practici ilegale.
  In campanie te plimbai prin UCMR cu Sabo si Valeria Schelean si acum ceri mila
  de la cealalta parte, ca pe cei de la USL nu ia plimbat nimeni prin fabrica si
  poate ca printre muncitori erau si mebrii de partid de la ei.

 2. muncitor says:

  E un complot organizat de stim noi cine. Se distruge tot ce au realizat parinti si bunici nostri. Trebuie sa ne unim toti cei care aparam interesul national, al muncitorilor. Sa le fie rusine politicienilor ca nu dau legi pentru salvarea UCMR.

 3. gigi says:

  Oameni buni, eu nu am inteles cum ai profit daca ai datorii. Profitul e atunci cind ajungi la zero cu platile si vezi ce-ti ramane. Cum sa fi pe plus daca esti pe minus. Daca nu are nici o legatura, da-le dracu datorii, care-i problema

 4. Stefan Pitu says:

  Mai gigi este foarte simplu. Din condei iese profitul. Cand striga hotii, toti iau in calcul
  toate cifrele din contabilitate. Cand spune uite ce frumos sunt eu ia in calcul doar cifrele de cand a venit el la conducere, uitand ca a dat 500 de oameni afara si de datoriile la cei care nu au platit facturile. Uita ca nu a semnat nici un contract nou, asa cum a promis cand a venit sa administreze uzina. Acum pleaca vezi doamne ca politicul din Resita nu il mai doreste si nu ii cere sfatul cum sa stearga datoriile. Pai noi muncitorii cerem stergerea datoriilor din 2003 cand s-a facut privatizarea, insa nu am fost de acord cu insolventa, ca si altii s-au gandit la solutia propusa de el si directorul demis pe ultima suta de metri, iar noi cu sindicatele am facut presiuni sa nu se aleaga
  varianta asta. Daca are 3 milioane de lei profit de ce nu achita din datori.
  Parerea mea de om muncitor este ca se vrea iarasi cearta, ca de cand a plecat
  direcorul cel batran se lucreaza iarasi in comun cu Renkul si Institutul de Proiectare si se pare ca deranjeaza pe unii care ne tot atata cu ziarul.