Zi liberă pentru părinți

La nivelul Comitetului Național Executiv al Organizației de Femei a PSD, senatorul Gabriela Firea a propus ca părinții să primească liber o zi o dată la trei luni, în care să se ocupe de sănătatea copilului. Solicitarea este foarte apreciată în rândul doamnelor PSD din Caraș-Severin.

Pentru că în multe cazuri problemele de sănătate ale unui copil pot fi prevăzute printr-un control la medic mai des sau la timp, membrele din PSD s-au gândit și au propus, prin senatorul Gabriela Firea, ca părinții să-și ducă o dată la trei luni copilul la medic.

Propunerea a fost primită cu bine de către doamnele din PSD Caraș-Severin. Președintele Organizației de Femei a PSD Reșița, Mariana Mone, este încântată de această sugestie, mai ales pentru faptul că, fiind dascăl, este mai aproape de copiii și le observă mai ușor nevoile. „Privesc problema copiilor și prin prisma dascălului, aproape și în contact mereu cu copiii. Pe măsură ce aceștia cresc, se produc modificări în organism ce nu sunt cunoscute. Un control periodic, poate nu așa de des cum a propus Gabriela Firea, este necesar și binevenit”, explică Mariana Mone.

Pe stilul românesc, părinții își tratează copiii mai mult după leacuri băbești decât după indicațiile unui medic și în multe cazuri aceștia nici nu ajung să treacă prin mâinile unui specialist: „Părinții tratează copilul, după bunul obicei al românului, cu ghilimele de rigoare, acasă, cu tratamentele cunoscute de ei pentru că adesea aceștia se consideră și buni medici și buni dascăli. Astfel că, obligarea lor să meargă cu copilul la medic ar evita multe dintre problemele apărute”, mai adaugă președintele Organizației de Femei a PSD Reșița.

Pentru ca părinții să nu folosească această zi în alte scopuri decât cele dedicate, membrul PSD Mariana Mone propune o soluție pentru cei care ar vrea să trișeze: „Trebuie găsită o modalitate de verificare a părinților. Aceasta ar putea fi  o adeverință din partea medicului la care s-a făcut controlul din data în care atât copilul cât și părintele au avut liber”, precizează pentru Express de Banat Mariana Mone. Până la urmă, scopul acestei zile nu este chiulul de la serviciu, ci îngrijirea sănătății copilului.

Foto tbcvenice.com

Comments

  1. cristina says:

    Mai bine le-ar da mămicilor liber să meargă cu copilaşii la doctor de câte ori e nevoie. Părerea doctorilor a cerut-o cineva? Se va merge iar pe programări şi stat pe la uşi? Merg cu copiii la control, aşteptă să le vină rândul între cei bolnavi şi-l duc acasă gata molipsit cu te miri ce! Iar mămicile trebuie să fie “controlate”! Adeverinţa aia pe care le-o dă doctorul înseamnă alte tipizate. Pe banii cui? Sau mama are liber şi copilul e la şcoală … Şi la şcoală e nevoie de adeverinţă, pentru motivarea absenţelor. Mi se pare total aiurea! Pe urmă, să tot completezi adeverinţe, îţi ia timp. Doctorii îşi vor angaja personal suplimentar pentru asta?