Peste un milion de euro pentru Caraș-Severin

Cărășenii primesc o sumă consistentă de la bugetul de stat, pentru buna derulare a programelor europene. Potrivit președintelui Consiliului Județean, aleșii mai trebuie convocați într-o ședință.

Ultima întâlnire a Guvernului Ponta s-a finalizat cu alocarea unei sume importante bugetului cărășenilor. Decizia urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, după care consilierii de la județ se mai întâlnesc o dată, ca să aprobe suma. Acest lucru se va întâmpla sâmbătă sau cel mai târziu duminică.

„Executivul a aprobat peste un milion de euro pentru Consiliul Județean Caraș-Severin din fondul de rezervă al primului ministru, pentru buna derulare a programelor europene. Aș spune ultima finanțare din acel program ISPA derulat pentru cele 8 orașe din județ, în special, pentru municipiul Reșița: apă, canalizare, uzină de apă, stații de epurare. De altfel, aceasta este prima fază a unui program general de modernizare a infrastructurii de apă și canal, care continuă. Este în derulare a doua fază, în valoare de 110 milioane de euro. E nevoie de buna gestionare a banilor europeni”, a declarat astăzi președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, .

În plus, bugetul a fost reîntregit pentru județ cu 1,8 milioane de lei, tot pentru proiecte europene. „Investim, după care Uniunea Europeană ne realocă acești bani”, a adăugat președintele de la Palatul Administrativ.

Vestea bună pe finalul anului 2012 este că cele 9 autoutilitare de la ISU „Semenic”, câștigate printr-un proiect european, au ajuns deja la Reșița. Deocamdată, acestea se află în curtea instituției. Vor putea fi folosite din 15 ianuarie, atunci când la momentul bilanțului vor fi puse în folosul cărășenilor. Până atunci, oficialii de la pompieri rezolvă problemele legate de înmatricularea lor.

Comments

 1. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

  Felicitaaaari!!!!!!!!!! Bine ca mai ajuns bani si la noi. Bravo acestui presedinte de exceptie!

 2. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

  da-ma drecu de simpatic!

 3. Pakatos says:

  Evlavie Consiliului Judetean! Multumim domnului presedinte pentru lucrurile bune facute pentru noi. Ne bucuram sa va avem alaturi de noi

 4. Burlui says:

  Bravooo ! Traitzi-ar slugile, sa poata sa-tzi pupe pantofii. meritzi un Herculane si un smotru la papuci cu cravata in fatza statuii lui Hercules, pote-mi dai si mie cariera de la Doman innapoi…..

 5. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

  vine milionul de euroni…ca sa aiba sorinache bani sa cumpere de la mishu PAMANTE..ca cica mai ESTE pe la primarie de VINDUT…:))))