Anul 2013 nu aduce majorări de impozite!

Cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi pe care le-au dezbătut consilierii s-au referit la stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul următor. De asemenea, la cel mai recent plen, aleșii au stabilit și taxele speciale pentru anul 2013.

Deși la nivel central măsura pe care a impus-o Guvernul Ponta referitoare la majorarea impozitelor și a taxelor locale permitea o creștere a valorii acestora și la nivel local, consilierii au decis să nu se atingă de ele, astfel încât să nu împovăreze și mai mult bugetul familiilor care locuiesc în Reșița.

Potrivit premierului României, Guvernul nu a făcut decât să comunice rata cumulată a inflaţiei autorităţilor locale, însă nu poate decide nivelul taxelor, acesta fiind atributul consiliilor locale, care pot reduce taxele cu 4 la sută sau le pot majora cu maximum 36 de procente.

Prin urmare, la nivelul Reșiței, proiectul de hotărâre s-a aflat pe ordinea de zi doar pentru că Legea obligă aprobarea lor la finalul fiecărui an. Un al doilea proiect s-a referit la stabilirea taxelor speciale pentru anul următor și a prevăzut o anumită creștere, însă aleșii au luat decizia că este mai bine ca și valoarea acestora să rămână neschimbată.

„Cu privire la taxele și impozitele locale, un prim proiect a fost aprobat. Nu vor crește! Au fost câteva propuneri legate de un al doilea proiect, legat de taxele speciale, cele de afișaj, comerț stradal, cele care afectează direct cetățenii din afara Reșiței, dar chiar și din Reșița. Nu aduceau o sumă considerabilă la buget, așa că am susținut ca toate taxele să rămână la nivel de 2008, astfel încât să îi protejăm pe oameni”, a declarat primarul Mihai Stepanescu la finele ședinței de consiliu local.

 

Comments

  1. bulla says:

    Ipocrit ! Proiectul de hotarare a fost intocmit de D-l Stapanescu cu toate taxele majorate. Pentru ca a fost descoperit s-a gandit si domnul primar sa faca asa cum a promis Premierul si seful direct :Victor Ponta. Azi, opozitia si-a meritat banii! La multi ani Domnului Presedinte Frunzaverde, seful tuturor sefilor din judet pentru inca un milion de euro!!!

  2. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

    bulla,astia ne cred prosti maCSim…mishulica facuse textul,dar cand sarii un PUREC mic dintre consilierii PP-DD-isti ,Donsoara OANA BEJENARIU il facu pe PUREC JR nepregatit,acuma ce sa faca si ea saraca jurnalista,ai vrea sa scrie impotriva lui mishulica seful ei?sa fim sobrii…BAGA OANA…DA-I ‘NAINTE CU TUPEU…:))

  3. Pakatos says:

    ce ne abureai pe 19 decembrie domnule primar?ce-ai facut matale pe 29 decembrie cu acea sedintza plenipotentziara,cu 11 persoane prezente?ai marit cu cei 8 pedeseristi+2 pedelisti+un verde, taxele si impozitele cu 16%?…esti om de cuvant?