„Banii colectați în 2012 se întorc în investiții”

Anul 2012 se apropie de final, astfel că autoritățile locale au făcut deja repede calcule, ca să vadă dacă reșițenii sunt la zi cu plata datoriilor. În câteva zile, Primăria orașului va avea chiar o situație exactă la acest capitol.

Aleșii locali au aprobat la cel mai recent plen valoarea taxelor speciale și a impozitelor pe anul 2013. Așa cum „Express de Banat” a mai scris, acestea au rămas la același nivel din 2008. Astfel că, reprezentanții executivului pun colectarea bună la bugetul orașului pe seama sumei mici pe care o au oamenii de plătit. Până în acest moment, deși statistica nu e întocmită la virgulă, reprezentanții administrației publice spun că peste 80 la sută dintre reșițeni s-au achitat de obligații.

A fost un an bun pentru buget, pentru că taxele percepute de noi sunt la nivelul lui 2008. Nu a fost o povară suplimentară și pe foarte mulți dintre reșițeni îi consider conștiincioși. În primul trimestru, beneficiind și de acel bonus, reducerea de 10 la sută, se colectează mare parte din impozite, a declarat Mihai Stepanescu pentru „Express de Banat”.

Edilul-șef este conștient de faptul că la capitolul „persoane juridice”, o serie de firme au avut probleme economice în 2012, ceea ce a afectat gradul de colectare la bugetul local. Aici ar putea fi amintit UCMR, care a intrat în insolvență și care nu mai varsă milioane de lei trimestrial în visteria orașului, așa cum făcea în trecut.

Indiferent de problemele pe care le au oamenii, un lucru este cert. Autoritățile promit să mențină ridicat ritmul schimbării la față a Reșiței. „Întoarcem banii colectați în lucrările de investiții din oraș”, susține Mihai Stepanescu.

 

Comments

  1. bulla says:

    Pe acesta situatie, D-na Tonomat Bejenariu, se va observa si situatia facturilor ramase la plata. Dupa care, ai sa observi ca singura solutie pentru a nu intra in insolventa, pentru Primarie, este vanzarea sustinuta de terenuri si cladiri pentru anul 2013.Va amintesc ca in acesta iarna daca esti conectat la CET vei plati 500-600 lei la caldura si apa calda pentru 2 camere. The rest is dust and words……….! La multi ani D-lui Frunzaverde care inca mai aduce bani in Judet!

  2. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

    ei nah mai bulla…au mai ramas ceva terenuri de vanzare?NU POT SA CRED….le vinde stepanescu lui frunzaverde si-asa partile reintra in normalitate si nu se mai racaie unul pe altul,nici ei doi bossi,nici expresul cu argumentul,nici Dumnezeu nu mai da azi drumul la apocalipsa,ne-o pastreaza pt 21.12.2112…sa traiesc sanatos pana atunci…de Oana Bejenariu nu zic nimic ca nu vreau sa-i stric sarbatorile…dar… VINE O ZI-Holograf…;)