Sorin Frunzăverde, despre aderarea Moldovei la UE!

Vicepreședintele PNL a făcut câteva afirmații în legătură cu românii care trăiesc în spațiul european și a comentat ce înseamnă, de fapt, demersul început la Vilnius, de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Vicepreședintele liberal este de părere că semnarea acordului de principiu al Moldovei este un mare pas înainte. „Există și o determinare populară remarcabilă acolo în acest sens și demersul foarte clar al celor mai importanți decidenți politici în acest sens. Evident că nu este ușor de întreprins un asemenea demers, datorită situației geopolitice a Moldovei. Cred că ceea ce s-a întâmplat la Vilnius va reprezenta de acum începerea unui traseu evident de integrare în Uniunea Europeană”, a spus liderul de la Palatul Administrativ, în urma celei mai recente ședințe de consiliu județean.

„Pentru noi, pentru români, este o bucurie că celălalt stat român, Moldova, se integrează în Uniunea Europeană și cred că această integrare este un prim pas pentru ca toți românii, mai puțin cei care locuiesc în Ucraina, să trăiască în acest spațiu european și spun acest lucru pentru că, iată, Moldova este înscrisă pe un parcurs ireversibil pentru integrarea în UE. Serbia va începe și ea negocierile, ceea ce înseamnă că, practic, cu excepția Bucovinei, cu excepția românilor din Bucovina, toți românii din acest spațiu complicat al Balcanilor și al Europei de est vor trăi într-o entitate pan-statală comună, UE. Unirea cea mare se desăvârșește în aceste  zile prin includerea acestor teritorii locuite de români în Uniunea Europeană. Ne regăsim cu toții sub această importantă construcție pan-statală care este Europa unită”, a adăugat vicepreședintele liberal.

Comments

  1. ALEXANDRU NEMOIANU says:

    Acest penibil Frunzaverde se crede si specialist in politica externa.Discursul sau ar putea fi considerat un monument la “limbii de lemn”.Cand va scapa oare Caras-Severinul de aceasta calamitate?