Cinci decenii de când au spus ,,DA”!

Cele mai longevive familii reșițene au onorat cu fast 50 de ani de căsătorie. Întorși în timp și pășind, după cinci decenii, pe holurile Casei Municipale, bătrânii care se pregătesc să sărbătorească nunta de aur au fost premiați cu diplome onorifice și flori.

Primarul Mihai Stepănescu a felicitat cele 24 de cupluri prezente la eveniment. ,,Astăzi suntem gazdele unui eveniment important pentru Reșița, susținut de conducerea Primăriei Reșița și de Consiliul Local. Este vorba despre premierea unui număr de 24 de cupluri care petrecut 50 de ani de căsnicie, 50 de ani petrecuți împreună. Am pregătit diplome, atenții bănești, pentru doamne flori și, bineînțeles, a doua parte festivă. Cred eu că suntem în asentimentul oaspeților noștri. Aș vrea să trăiască și dânșii, și noi sentimente similare cu cele pe care le-au trăit acum 50 de ani, a declarat primarul Mihai Stepanescu.

Fiecare dintre familiile sărbătorite a primit câte o diplomă onorifică, precum și cadouri materiale. Doamnele au fost întâmpinate cu buchete de flori. Nu au lipsit nici momentele festive, unde sărbătoriții au fost în centrul atenției.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157638278588215″]

Nuntașii de aur au fost vizibil emoționați, dar și-au ținut cu greu lacrimile în loc. Cu 50 de ani de căsătorie în spate, bătrânii au ținut să le transmită tinerilor care abia au pășit pe frumosul drum al căsătoriei sfaturi pentru o căsnicie la fel de longevivă.

,,După 50 de ani, mă simt foarte bine. Este o vârstă frumoasă și mă bucur că am ajuns aici. Secretul reușitei este o viață ponderată și fără prea multe griji. Dacă avem prea multe griji nu e bine și timpul ne face să dăm automat înapoi. Le doresc celor tineri să ajungă și ei să trăiască la fel ca noi, 50 de ani de căsătorie. Sper să aibă o viață fericită și să urmeze sfaturile și conduita pe care noi am adoptat-o și care ne-a ajutat să ajungem aici, a declarat Gavrilescu Ioan, unul dintre sărbătoriți.

YouTube video

banner 1000 x 100 hd