Întâlnire cu fast între membrii GEC Nera!

explo 1000x200

După ce membrii Grupului Ecologic de Colaborare Nera s-au ales cu diplome de „Voluntar European 2013”, coordonatorii grupului au stabilit programul pe anul viitor.

Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute o amplă manifestare organizată de GEC Nera Caraş-Severin. Prioritară a fost lansarea anului de voluntariat 2014. Întâi de toate, participanţii programului de voluntariat „Marea Hoinăreală 2013” s-au ales cu diplome. „Am decernat câte o diplomă de Voluntar European 2013 tinerilor din cadrul Liceelor Mihai Novac din Oraviţa, Mathias Hammer din Anina, precum şi membrilor de la liceul Clisura Dunării din Moldova Nouă”, a precizat Sturza Popovici, preşedintele GEC Nera Caraş-Severin.

Cu ocazia evenimentului, conducerea a semnat 14 contracte de voluntariat cu tinerii care au activitate în acest an şi o convenţie de parteneriat pe anul viitor cu liceul de la malul fluviului. „Urmează ca în perioada următoare să decidem care dintre liceele situate în zona parcurilor naturale din sudul Banatului vor mai fi incluse în programul de voluntariat pe anul 2014”, a adăugat preşedintele GEC Nera. Potrivit conducerii, la mijlocul acestei luni, după ce vor fi semnate şi celelalte convenţii de parteneriat, se va da startul la cursurile de agent ecologic voluntar şi ghid voluntar de promovare a ecoturismului.

După îndelungi discuţii şi premieri, tinerii de la GEC Nera au avut parte şi de un program de cântece româneşti şi sârbeşti, susţinut de elevii liceului tehnologic din Moldova Nouă şi grupul vocal-instrumental ECO Mladost al grupului ecologic.