“Alocaţiile de la bugetul european vor fi mai mici”

Vicepreşedintele PNL admite că diminuarea populaţiei României cu circa două milioane de locuitori, lucru despre care se tot vorbeşte în ultimele zile ca urmare a incertitudinii legate de referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, poate avea şi efecte negative.

 

Frunzăverde susţine că e binecunoscut faptul că populaţia României este mai mică decât o arată cifrele ce s-au luat în calcul, spre exemplu, la referendum. “Sunt o serie de întrebări care trebuie puse. Prima şi cea mai importantă este cum nimeni nu s-a sesizat la nivelul administraţiei centrale în legătură cu corecţiile care trebuiau aplicate? De ce anumite semnale de la recensământul organizat în 2011 şi finalizat faptic la începutul lui noiembrie 2011 nu au fost luate în seamă?”, se întreabă preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Mai puţini parlamentari, mai puţini bani

Tot Frunzăverde oferă şi posibile răspunsuri. “Numănui nu i-a convenit să aibă un număr mai mic de consilieri locali, de consilieri judeţeni, de deputaţi şi de aici situaţia în care ne aflăm acum”, a afirmat vicele liberal. Mai grav este că, dacă se confirmă scăderea cu vreo două milioane de locuitori a populaţiei, Uniunea Europeană va aloca mai puţini bani României. “Teoretic, alocaţiile de la bugetul european în exerciţiul care începe cu 2014 şi se termină peste şapte ani vor fi mai mici. Dar la cât am absorbit din cele care au existat…“, a recunoscut Frunzăverde.

Comments

  1. gigi says:

    cand vin la pompieri masinile noi, ca au aia niste rable vai de capul lor ???????