Solidaritate pentru spital! Primăriile comunelor din zona Caransebeș donează bani pentru unitatea medicală din oraș

Reprezentanții unor primării din zona Caransebeșului își arată intenția de a se implica în ajutarea Spitalului Municipal de Urgență în lupta cu COVID 19. Principala lor preocupare este să poată colecta și mai apoi dona fonduri pentru ca unitatea medicală să fie aprovizionată cu echipamentele de protecție pentru cadrele medicale.

Primăria Constantin Daicoviciu este prima care și-a arătat disponibilitatea de a aloca fonduri pentru spital. Primarul Felix Borcean a anunțat că a fost contactat de către primarul Daniel Boambeș, cu care a discutat despre modalitatea legală de a fi alocați bani pentru spital, unitate medicală suport pentru tratarea pacienților cu coronavirus din întreg județul Caraș-Severin.

Am fost sunat de primarul din Constantin Daicoviciu pentru a mă întreba unde poate dona fonduri pe care le va solicita în Consiliul Local. I-am spus că acea asociație Urgent Life pe care ne-am chinuit să o înființăm și în care am dorit ca primăriile să contribuie pentru susținerea financiară a spitalului în urmă cu un an, doi ani, nu s-a mai concretizat, dar mai sunt alte trei asociații înființate la nivelul municipiului Caransebeș, printre care cea din care fac și eu parte asociația Salvați Spitalul din Caransebeș. I-am spus că o să-i trimit toate datele asociației pentru a le prezenta Consiliului Local și să poată aproba o sumă de bani care ajută spitalul.”, ne-a declarat Felix Borcean.

Și la Turnu Ruieni există implicare pentru aceeași cauză, astfel că un grup de consilieri locali și cetățeni ai comunei Turnu Ruieni s-au hotărât să doneze bani spitalului. Aceștia au luat legătura cu managerul spitalului care le-a comunicat de ce este nevoie urgent la unitatea medicală.

Acest spital a fost desemnat să lupte împotriva acestui virus și e momentul să dăm dovadă de unitate. Deoarece nu avem calificarea necesara să luptăm, este nevoie de sprijinul nostru pentru personalul medical. Ei sunt prima linie, protejându-i pe ei, ne protejam pe noi și pe cei apropiați nouă.”, se arată în comunicatul semnat de grupul de voluntari din Turnu Ruieni.