În lupta cu COVID 19 Spitalul Municipal de Urgență primește, din nou ajutor de la CL și Primăria Caransebeș

Primăria Municipiului Caransebeș redirecționează, din nou fonduri importante către Spital. Pentru că și așa unele proiecte sunt compromise în acest an, consilierii locali au aprobat în ședință De Îndată ca banii să aibă o singură destinație – Spitalul Municipal de Urgență, spital suport în lupta cu COVID – 19.

Bugetul a fost rectificat cu 1.220.000 de lei, bani care ajută unitatea medicală să se aprovizioneze cu materiale și să facă unele dotări și care ajută medicii și asistentele să stea departe de familie pe perioada cât luptă în linia I, pentru a-i feri de coronavirus.

Astfel 170.000 de lei au fost alocați pentru achiziția de paturi, saltele, noptiere, suporți pentru perfuzii și mobilier specific de spital, pentru mărirea secțiilor implicate în pandemia cu COVID 19. De asemenea alți 40.000 de lei  sunt necesari pentru montarea de tarkket, pe o suprafață de 270 de m.p., acea pardoseală specială la intrarea în secția de Interne, care a fost împărțită în două: COVID și NON COVID 19.

Pe lângă acești bani 1.000.000 de lei a fost alocați pentru cazarea, masa și transportul a 90 de medici și asistenți la pensiunile din Caransebeș, cu care Primăria Municipiului a ajuns la un acord.