Cadre medicale infectate cu COVID-19 în spitalul din Caransebeș! E anchetă epidemiologică!

O asistentă și două infirmiere de la secțiile ATI și Neurologie ale Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș au fost confirmate ca fiind infectate cu coronavirus!

Informația a fost confirmată de Adrian Cican, managerul unității medicale din Caransebeș. În spitalul suport COVID-19 sunt internați la această oră 18 pacienți confirmați cu acest virus, trei persoane sunt suspecte de infectare, în timp ce un pacient a fost vindecat. Dintre pacienții infectați cu temutul virus, trei sunt internați la Infecțioase, zece la Pneumologie, patru la Pediatrie și o femeie se află în secția de Gicenologie. Copilul pe care l-a născut e perfect sănătos. 

„În regim de urgență i-am convocat pe medicii șef de secție de la Urgențe, Infecțioase, ATI și Pneunomologie. A început ancheta epidemiologică. Pe cei doi pacienți de la ATI, dar care nu erau intubați, i-am mutat pe altă secție. Contacți direcți ai cadrelor medicale nu există. În cadrul familiilor lor se desfășoară anchetă epidemiologică. Pe cele două secții, toți angajații sunt monitorizați tocmai pentru a limita extinderea infecției. În plus, tura care a existat la vremea respectivă, contactul direct, e în observație. Mai mult, păstrăm acele ture până se împlinesc 14 zile de când au apărut simptomele la cele trei cadre infectate. Nu au probleme deosebite de sănătate. Un alt lucru bun este că avem în sfârșit medicația necesară pentru a trata infectarea cu COVID”, a precizat Adrian Cican.