Lugojul înregistrează al doilea deces! Primul pacient bolnav de COVID-19, confirmat la Lugoj, a pierdut lupta cu virusul

Considerat pacientul zero în Spitalul Municipal din Lugoj, femeia de 59 de ani, venită din Germania, care a fost internată în cadrul compartimentului ATI cu o formă de pneumonie interstițială și apoi transferată la Timișoara, după ce a fost confirmată COVID-19, a murit la Spitalul „Victor Babeș”.

Decesul a survenit în cursul zilei de ieri, fiind comunicat, cu greșeli, astăzi de către Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Deși a fost considerat pacientul care a adus virusul în spital, sunt semne de întrebare legate de acest lucru, în condițiile în care, în afară de fiica acesteia, medic în cadrul unității medicale lugojene, niciunul dintre contacți nu au luat boala. Între aceștia se numără mama decedatei, în vârstă de 80 de ani, soțul doctoriței și nepoții acesteia, cu care a stat mai multe zile în casă.

Acesta este al doilea caz de deces din cauza coronavirusului la Lugoj, primul fiind colegul de salon al femeii, un bărbat în vârstă de 66 de ani.