Șmenuri marcă înregistrată Gruia Stoica și aventuri periculoase în Hotelul Semenic sub amenințarea falimentului?!

1000x100 resita 02

SC Turist Semenic, proprietara hotelului cu același nume din centrul Reșiței, dar și a celor mai mari hoteluri de pe Muntele Semenic, nu prea mai poate evita falimentul, dar controversatul Gruia Stoica încearcă și în ultimul ceas să scoată o avere din aceste adevărate ruine!

Cândva unități de cazare de top, proprietățile societății lui Gruia Stoica din Caraș-Severin zac în paragină de mai bine de un deceniu. Strică aspectul centrului civic și decorul de vis de pe Semenic, pun în pericol siguranța cetățenilor și se degradează de la o zi la alta. Falimentul societății e iminent. Cu toate acestea, hotelurile respective costă o avere și nu sunt de vânzare pentru oricine. Cel puțin așa reiese din respingerea de către SC Turist Semenic a tuturor ofertelor primite. Pentru hotelul din centrul Reșiței municipalitatea și-a manifestat interesul în mai multe rânduri, însă nu la prețul pretins de Gruia Stoica, ci la o valoare mai apropiată de cea a pieței. La fel s-a întâmplat și cu hotelurile de pe munte, pentru care SC Turist Semenic a primit o ofertă concretă după ce la licitațiile de vânzare nu s-a prezentat nimeni. Creditorii societății au fost de acord cu vânzarea, nu însă și omul-cheie, Gruia Stoica.

CITEȘTE ȘI:

Primarul Popa suprataxează nepăsarea și nesimțirea! 300% pentru Hotelul Semenic și Blocul Fetelor!

SEMENIC – MUNTELE DEZASTRU. Infractorul Gruia Stoica refuză reabilitarea hotelurilor Semenic, Nedeia și Gozna! Vrea milioane pe niște ruine!

publicitate tmc 640

„Mi-e jenă să vorbesc despre stadiul clădirilor!”

Acum, când colapsul e aproape imposibil de evitat, sunt afaceriști prin Reșița, mai mari sau mai mici, care se laudă că achiziționează bucăți din „Semenicul” din centrul orașului. Unul ar lua restaurantul, altul, câteva camere pentru birouri și tot așa. Cu alte cuvinte, șmenuri! Am cerut un punct de vedere municipalității, iar reprezentanții Primăriei Reșița vorbesc mai degrabă de o mare țeapă pe care și-ar lua-o eventualii cumpărători „la bucată”. „După cum știți, Primăria Reșița și-a exprimat în nenumărate rânduri intenția de a achiziționa Hotelul Semenic din Centrul Civic al municipiului, însă la prețul corect. Tot ce se poate spune despre posibilitatea unei vânzări pe bucăți este faptul că suntem obligați să le punem în vedere celor care iau în considerare oferta să nu intre în această «aventură periculoasă», pentru că atât Primăria, cât și celelalte instituții abilitate nu vor putea autoriza vreodată lucrări de amenajare sau construcții parțiale în această clădire. Mai mult, actualii proprietari au ignorat în repetate rânduri notificările/somațiile Primăriei de a reabilita construcția aflată în stare avansată de degradare, o clădire care pune în pericol cetățenii, or reabilitarea «pe bucăți» nu va asigura siguranța trecătorilor”, ne-a transmis municipalitatea.

Vânzarea pe bucăți a Hotelului Semenic înainte de instituirea falimentului ar pune în mare dificultate valorificarea imobilului potrivit procedurilor specifice în astfel de cazuri, reabilitarea acestuia și repunerea în circuit, precum și recuperarea de către creditori a sumelor datorate de SC Turist Semenic.

publicitate Timisoara banner maxagro