Primarul Popa suprataxează nepăsarea și nesimțirea! 300% pentru Hotelul Semenic și Blocul Fetelor!

Edilul-șef al Reșiței vine miercuri în fața consilierilor locali cu 27 de proiecte de hotărâre prin care propune majorarea impozitului cu procente între 150 și 500 la sută pentru clădirile în paragină care strică aspectul orașului și pun viața oamenilor în pericol!

Nelu Popa a întocmit o listă cu 27 de clădiri din municipiu pentru care s-a constatat stare tehnică nesatisfăcătoare, clădiri care contribuie decisiv la imaginea tristă pe care orașul o are astăzi. Și cum de bunăvoie nimeni nu bagă mâna în buzunar pentru a reface măcar fațadele acestor imobile, primarul Reșiței e gata să le ia el banii, cu mâna lui. De fapt, cu mâinile consilierilor locali, pentru că ei sunt cei care vor trebui să-și exprime votul în acest sens.

Pentru un număr de 19 clădiri, Popa propune majorarea în anul 2018 cu 150% a impozitului. Este vorba despre clădirile de pe Strada Căminelor, nr. 3 și 5, de pe Strada Traian Lalescu, nr. 1, de hala de construcții metalice de pe Strada Minda, de hala S.A.M și depoul Căi Ferate de pe Văliugului, de hala de la nr.69, de halele, atelierele și depozitele de la nr.1 de pe aceeași stradă sau de clădirea pe de Rozelor 1. De același tratament propune primarul să se bucure și proprietarii apartamentelor 1 și 2 de pe Strada Castanilor nr.16, ai clădirii de pe Petru Maior, 16 și ai celei de pe 24 Ianuarie Nr.14. Același supraimpozit și-l dorește Nelu Popa încasat și pentru secția furnale de pe Strada Paul Iorgovici, pentru clădirile situate pe Strada Cireșului, nr. 45 A, pe Cireșului Nr.2, pe Primăverii, 24, Castanilor, 90 și Valea Țerovei, 16.

Pentru hala de sortare de pe Strada Paul Iorgovici și pentru clădirea de pe Strada Văliugului, Nr. 2A, edilul-șef le propune consilierilor locali spre aprobare majorarea în anul 2018 cu 200% a impozitului pe clădiri. Procentul urcă la 250% pentru cantonul de pe Cireșului, nr. 45A, anexa de la Nr.44 și șopronul de pe Văliugului, 2C.

Nelu Popa le forțează și mai mult mâna proprietarilor a două imobile în care nu s-a investit mai nimic de ani buni și care sunt amplasate în buricul târgului. Astfel, pentru Blocul Fetelor și pentru Hotelul Semenic primarul Reșiței propune majorarea pentru anul viitor cu 300% a impozitului. Popa merge însă mult mai departe și pentru clădirea de pe Strada Libertății, nr. 5, propune majorarea cu 500% a impozitului.
Aceste majorări ar putea să le forțeze mâna unora dintre proprietari, care vor avea de ales între a investi pentru a le reabilita sau a le vinde la prețuri scăzute. Reșița ar arăta cu siguranță mai bine.