SEMENIC – MUNTELE DEZASTRU. Infractorul Gruia Stoica refuză reabilitarea hotelurilor Semenic, Nedeia și Gozna! Vrea milioane pe niște ruine!

explo 1000x200

Din Muntele Semenic au rămas doar amintirile, astăzi oferind peisaje care te cutremură. Totul e paragină și ruină, în timp ce la Rânca, Straja sau Arieșeni, care nici nu existau acum câțiva ani pe harta sporturilor de iarnă, se ridică adevărate stațiuni montane și vin mii de turiști în fiecare weekend. Semenicul a avut neșansa să ajungă pe mâinile penalului Gruia Stoica și, spun unele informații, pe cele ale unui important politician din Caraș-Severin. Despre Semenic – Muntele Dezastru, citiți începând de astăzi, pe expressdebanat.ro!

Condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 2 ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influenţă în dosarul privind trucarea unei licitații publice organizate de Complexul Energetic Oltenia, Gruia Stoica, omul care controlează SC Turist Semenic, proprietara celor mai importante obiective de pe Muntele Semenic, a fost chemat din nou în sala de judecată. Tot din cauza unor afaceri dubioase. De data asta, legate de dezastrul din Munții Banatului.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157628864248153″]

Despre cum arată astăzi hotelurile Semenic, Nedeia și Gozna nu are rost să mai vorbim, imaginile vorbind de la sine. Merită însă făcut cunoscut faptul că acestea au șansa unui nou proprietar, unul dispus să investească pentru reabilitarea și redeschiderea lor, dar și pentru modernizarea pârtiilor și a instalațiilor ski lift. Gruia Stoica vrea însă o avere pe paragina de pe Semenic și l-a trimis pe posibilul investitor înapoi în Franța.

Semenicul, de vânzare

RCCL Aristos Insolvency IPURL, administrator judiciar al SC Turist Semenic SA, a scos la vânzare bunurile aflate în patrimoniul societății. S-a întocmit un raport de evaluare în condiții de vânzare forțată a mai multor imobile. În 1 februarie 2016, Adunarea Creditorilor a aprobat strategia de valorificare parțială a bunurilor, a desemnat un evaluator autorizat și a stabilit regulamentul de vânzare a activelor, constatând că există interes pentru obiectivele de pe Semenic din partea unor potențiali cumpărători. S-a ales metoda licitației publice, organizată de administratorul judiciar la interval de zece zile, cu scăderea prețului de fiecare dată cu 25 la sută, urmând ca, în caz de nevalorificare, imobilele să se vândă la cel mai bun preț oferit.

În 5 aprilie 2016, Adunarea Creditorilor a aprobat Raportul de evaluare, s-a întocmit caietul de sarcini și s-a organizat licitația pentru un teren în suprafață de 13.042 mp și trei hoteluri în suprafață totală de 7.512 mp situate în stațiunea Semenic: „Semenic”, „Gozna” și „Nedeia”. Licitația a fost programată pentru data de 15 septembrie 2016, dar au fost stabilite în același timp alte două termene, pentru reluarea licitației în caz de neatribuire. Prețul de pornire a fost de 816.000 euro + TVA. Terenul de 13.042 mp a fost cotat la 133.000 de euro + TVA, iar hotelurile Semenic, Nedeia și Gozna au fost evaluate la 683.000 de euro.

CITEȘTE ȘI: 

„Mi-e jenă să vorbesc despre stadiul clădirilor!”

„După organizarea a trei ședințe de licitație, în caz de nevalorificare, imobilele urmează să fie vândute la cel mai bun preț, Adunarea Creditorilor urmând să aprobe oferta prezentată. În cazul în care, pe parcursul desfășurării licitațiilor, se vor primi oferte rezonabile, dar situate sub prețul de pornire al licitației, acestea se vor supune spre aprobare Adunării Creditorilor”, a fost prevăzut în caietul de sarcini.

Tot la 1 februarie 2016 a fost aprobată și vânzarea unui alt teren, în suprafață de 70.851 mp, telescaunul de pe Semenic, mai exact, prețul de pornire al licitației fiind de 390.000 de euro + TVA. Vânzarea ar fi trebuit să se facă în aceleași condiții. La licitație nu s-a prezentat nimeni! Și totuși, Gruia Stoica a primit o ofertă, pe care creditorii ar fi acceptat-o. El, nu! Totul se tranșează acum în instanță!

„Nu am girat cu nimic, nu am vândut nimic, nu am făcut decât să bag bani! Problema este că nu am găsit un manager adecvat care să gestioneze activele mele. Din lipsă de resursă umană am ajuns în situația aceasta. Mi-e jenă să vorbesc despre stadiul în care au ajuns clădirile!”, a declarat omul de afaceri pentru www.expressdebanat.ro în octombrie 2013.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

banner 970 x 250