Şmecherul cu BMW care şi-a abandonat victima pentru că era beat criță scapă şi mai ieftin!

explo 1000x200

Dorin Anton Tală, tânărul de bani gata din Oţelu Roşu care a accidentat un copil şi l-a abandonat la spital, a scăpat de arestul preventiv, măsură preventivă pe care o solicitase Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş.

Tânărul de 26 de ani a dat cu BMW-ul peste un copil de 15 ani, pe Strada Gai din Oţelu Roşu. Era beat criţă, aparatul alcooltest indicând 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat! Şi-a transportat victima la spital, apoi s-a ascuns în curtea firmei familiei. Descoperit de oamenii legii, a refuzat să-i fie recoltate probe biologice. Procurorul de caz l-a reţinut 24 de ore şi l-a prezentat Judecătoriei Caransebeş cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins-o, dar a dispus luarea faţă de inculpatul Tală, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, refuzul de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi părăsirea locului accidentului, a măsurii controlului judiciar, până la soluţionarea definitivă a cauzei.

Ministerul Public a contestat decizia magistratului caransebeşean de drepturi şi libertăţi, astfel că Dorin Tală a venit astăzi în sala Tribunalului Caraş-Severin. ,,A fost admisă contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş împotriva încheierii penale nr. 40/05.12.2014, a Judecătoriei Caransebeş, pe care o desfiinţează în parte şi, rejudecând, s-a dispus luarea faţă de inculpat a măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 11 decembrie 2014 până la 08 februarie 2015, inclusiv”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Dorin Tală nu are voie să se apropie şi să comunice cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia, precum şi de martorii din dosar.

Avocatul inculpatului a explicat cum a fost posibil ca acesta din urmă să primească astăzi o soluţie mai blândă decât la prima instanţă, deşi Parchetul ceruse una mult mai aspră, şi anume, arest preventiv. ,,Contestaţia Parchetului a fost admisă, iar prin efectele ei inculpatul a fost, practic, ajutat, întrucât măsura preventivă a fost stabilită acum pe un termen de 60 de zile. S-a ţinut cont de Ordonanţa de Guvern care spune că măsura controlului judiciar se poate lua pe durata a 60 de zile”, a declarat Cosmin Bolosin.

CITEŞTE ŞI: UPDATE. Un şmecher cu BMW, beat criță, a accidentat un copil şi l-a abandonat la spital!