UPDATE. Un şmecher cu BMW, beat criță, a accidentat un copil şi l-a abandonat la spital!

Un nou eveniment rutier urmat de fuga şoferului vinovat de la faţa locului a avut loc aseară la Oţelu Roşu. În urmă cu două săptămâni, medicul reşiţean Gheorghe Beg provocase un accident mortal, victima fiind o fetiţă de şapte ani!

Dorian Anton Tală, un tânăr de 26 de ani din Oţelu Roşu, e prezentat în această după-amiază Judecătoriei Caransebeş cu propunere de arestare preventivă ca urmare a accidentului pe care l-a provocat aseară. ,,Poliţia a fost sesizată că la camera de urgenţă a Spitalului din Oţelu Roşu a fost adus S.F.C., în vârstă de 15 ani, din localitate, existând posibilitatea ca acesta să fie victima unui accident rutier. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că T.D.A., de 26 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gai din Oţelu Roşu, l-a accidentat pe minor şi apoi l-a transportat la spital, fără a da relaţii personalului medical cu privire la originea traumelor acestuia. Conducătorul auto a plecat de la unitatea spitalicească fără a se mai întoarce la locul accidentului şi fără a sesiza Poliţia, încercând să se ascundă în curtea unei societăţi comerciale. T.D.A. a fost imobilizat şi condus la spital, unde, însă, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, acceptând doar testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind pozitiv”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, reprezentantul Poliţiei din Caraş-Severin.

Express de Banat a aflat rezultatele testului cu aparatul alcooltest: 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat! După ce a abandonat copilul de 15 ani pe care îl lovise cu BMW-ul la spital, Dorian Anton Tală s-a ascuns în curtea SC Tala Trans din localitatea Mal, o firmă ce aparţine familiei acestuia. Starea de sănătate a victimei nu e tocmai bună, motiv pentru care a şi fost transferată ulterior la Spitalul Municipal din Caransebeş.

Reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autoturism cu o alcoolemie în sânge peste limita legală, părăsirea locului accidentului şi refuzul de a se supune recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, Dorin Tală riscă acum să primească mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

,,În opinia mea, propunerea de arestare e netemeinică, deoarece pentru astfel de infracţiuni se puteau lua şi alte măsuri preventive, nu neapărat cea mai grea, aceea a arestului preventiv. Nu vreau să comentez speţa doctorului Beg, sunt dosare diferite, sunt fapte asemănătoare, dar persoanele sunt altele. E adevărat că a mai avut o începere de urmărire penală clientul meu tot pentru infracţiuni la regimul circulaţiei, dar s-a soldat cu scoatere de sub urmărire penală, el având cazierul curat”, a declarat pentru Express de Banat avocatul Cosmin Bolosin.

UPDATE 1 – Instanța a respins propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș și a luat față de inculpat măsura controlului judiciar. Procurorii au contestat decizia, iar cauza va ajunge în următoarele 5 zile în atenția judecătorilor de la Tribunalul Caraș-Severin. Până una alta, tânărul cu BMW, care a urcat beat criță la volan și a lovit un minor, va fi pus în libertate la ora 23.o0, în această seară, atunci când îi expiră ordonanța de reținere.

 

Comments

  1. Teodor says:

    LOCURI DE MUNCA SIGURE SI LA INDEMANA ORICUI!Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: simionteodor_PH@clicknet.ro