RECORD. Numărul asistaților social a scăzut de la 3.000 la 276. Vezi în ce oraș!

Angajările în masă, dar și investițiile încep să se resimtă asupra populației. Pe lângă fondurile semnificative care se revarsă în bugetul local, și traiul de zi cu zi al oamenilor s-a îmbunătățit.

Dacă în 2008 numărul persoanelor care aveau nevoie de subvenții pentru căldură din cauza veniturilor mici se ridica la aproximativ 3.000, deschiderea halelor Delphi, dar și extinderea investițiilor oamenilor de afaceri din oraș au dus la scăderea numărului de familii care au nevoie de ajutorul statului român să treacă peste iarnă. Evident, este vorba despre orașul de la malul Dunării, acolo unde în prezent 1.500 de persoane lucrează la același angajator. Mai mult decât atât, investiția continuă să se extindă și în această iarnă, și cu hale noi, și cu personal fie el calificat sau necalificat. Prin urmare, până la finele primăverii, alți 500 de localnici vor avea un job.

Numărul asistaților social continuă să se mențină pe același trend descendent, scăzând de la un an la altul. Asta, în timp ce în alte orașe este într-o creștere continuă. ,,În total, 276 de locuitori au depus cererea pentru subvenții în 2014, iar în 2013 au fost 368. În plus, față de 2008-2009, când s-a început acordarea de ajutoare sociale, în evidențe erau circa 3.000 de persoane, deci numărul beneficiarilor de drept este mult mai mic, a spus edilul-șef Matei Lupu pentru www.expressdebanat.ro.

În Clisura Dunării începe chiar să se resimtă o ușoară criză de personal, în acest sens administrația locală făcând apel chiar la prietenii sârbi de peste granițele țării. Asta, întrucât colosul Delphi a absorbit și forța de muncă din localitățile învecinate.

Potrivit legii, locuitorii pot beneficia de subvenții pentru căldură, adică pentru cumpărarea de lemne în cazul locuitorilor din Moldova Nouă, dar asta doar în cazul în care veniturile pe cap de membru al familiei sunt mici.

FOTO: giurgiuveanu.ro

Comments

  1. hurdi says:

    Sa ia aminte si Stepanescu! Cate locuri de munca a creat in Resita? Ce ajung locuitorii acestui oras-resedinta?

  2. xxx alegatorul- neinitiatul says:

    Ca sa faci locuri de munca, mai trebuie sa VREI! Sau sa ai oameni care sa te invete, sa te sfatuiasca,sa te inconjori de un colectiv ce crede ca soarta cetatii,este si a copiilor lor, si nu a micilor invarteli,in jurul cozii de vulpe.Pana la proba contrara, faptele sunt vizibile.