Ce se întâmplă cu deșeurile din Băile Herculane?!

Odată cu închiderea depozitelor de deșeuri din județ, orașele cărășene au fost nevoie să transporte gunoiul la deponeul din drumul Lupacului. Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin a solicitat tuturor localităților să informeze asupra stadiului de realizare a obligațiilor de mediu în urma sistării activității depozitelor din orașe.

Singura localitate care nu a răspuns solicitărilor APM-ului este Băile Herculane. Acest fapt reiese din raportul realizat de către agenție pentru stabilirea situației de mediu în depozitarea deșeurilor menajere. „Suntem la zi cu situația din fiecare oraș, mai puțin Băile Herculane. Primăria orașului nu dorește să răspundă cererilor noastre cu privire la informarea asupra problematicii resturilor menajere”, a explicat Carmen Sorescu, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Caraș-Severin. „Probabil întâlnesc probleme sau așa înțeleg aceștia să respecte comunicarea între instituții”, a fost părerea prefectului județului, Silviu Hurduzeu.

CITEȘTE ȘI: PREGĂTIRI DE LICITAȚIE PENTRU DEPONEUL ECOLOGIC DIN LUPAC!

1000x200 dacus 02

Cu toate acestea, reprezentanții administrației locale din orașul lui Hercules susțin că au răspuns tuturor solicitărilor din partea Agenției pentru Protecția Mediului Caraș-Severin, iar situația deșeurilor din localitate și comunele adiacente este sub control. „Tot ce a fost solicitare din partea APM-ului s-a trimis răspuns. La noi operează ECOLOGICA SA, care recoltează deșeurile, acestea ajung în stația de transfer, unde se separă deșeurile reciclabile de cele nereciclabile și restul este trimis la Reșița. Groapa de gunoi este închisă de anul trecut și tocmai de aceea sunt monitorizat, nu intră nimeni acolo, nici măcar musca, iar discuția aceasta am avut-o de n ori”, a declarat viceprimarul orașului, Gore Domilescu, pentru Express de Banat.

CITEȘTE ȘI: CEL PUȚIN DOI ANI PÂNĂ CÂND SE VA REZOLVA PROBLEMA DEȘEURILOR ÎN JUDEȚ!

publicitate si promovare online banner maxagro